Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Marturii

Pauna V. Mihaela Maria Invatatoare C.S.E.I Babeni June 2, 2013

Cursul de autism mi-a oferit multe raspunsuri, fiind in primul an invatatoare. Mi-au fost de un real folos, metodele prezentate la curs, am invatat sa lucrez cu copilul autist.  Am folosit pictogramele care au dat rezultate.

Zabava Maria Cristina Profesor Psihopedagog C.S.E.I Babeni June 2, 2013

In cadrul acestui curs am gasit raspunsul la foarte multe intrebari in legatura cu Autismul, Deficienta mintala, Sindromul Down. Apreciez imbinarea caracterului teoretic al cursului cu cel aplicativ, claritatea informatiilor oferite, seriozitatea cu care este tratat fiecare subiect. Felicitari lectorului si organizatorilor!!!

Salamon Szidonia Educator de specialitate Centru de Reabilitare pentru Copii cu Handicap "Szekely- Potsa", Chilieni June 2, 2013

Cel mai mult mi-a placut partea practica, care a fost foarte interesanta si a fost prezenta in tot timpul cursului. Am invatat multe lucruri pe care le pot folosi in munca mea in fiecare zi.

Boeriu Georgiana Psihopedagog Centrul de recuperare si reabilitare a persoanelor cu handicap-CANAAN- Sercaia June 2, 2013

Ma bucur ca am avut ocazia sa iau parte la acest curs de perfectionare. Este un curs de mare folos pentru oricine intra in contact cu copii cu dizabilitati pentru ca se pune accentul pe practica si nu pe memorarea mecanica.

Bartos Sidonia Andreia Asistent medical generalist - Centrul de recuperare si reabilitare a persoanelor cu handicap-CANAAN-Sercaia June 2, 2013

Am participat la acest curs cu mare placere si nerabdare pentru a afla informatii si tehnici de interventie care m-ar putea ajuta in munca mea cu copii autisti din centrul nostru. Recomand cu incredere acest curs.

Slobozeanu Sanda Asistent personal - Primaria Fetesti June 2, 2013

La acest curs am primit raspunsuri la intrebari care ma framantau si solutii la unele probleme comportamentale ale copilului meu. Acest lucru imi da putere sa merg mai departe si hotarare de a face ce trebuie. Va multumesc ca ne sunteti alaturi.

Tatut Anamaria-Narcisa Educatoare - G.P.P. Ostroveni 2 Rm. Valcea June 2, 2013

Ma numesc Tatut Anamaria-Narcisa si sunt educatoare la G.P.P. Ostroveni 2 Rm. Valcea. Sunt bucuroasa ca am putut sa particip la acest curs , dar trista ca am putut sa aflu ca in Romania exista multe persoane autiste. Acest curs a venit sa ne dea o mana de ajutor , iar celor suferinzi de aceasta boala , o sansa in plus de reintegrare sociala.

Porojan Lavinia Psihopedagog June 2, 2013

Diagnosticul diferential ma va ajuta in construirea programelor pentru copiii cu autism. Cursul mi-a oferit o viziune mai buna decat terapia ABA…:)

SANDA CONSTANTINELA Asistent med. principal - Spitalul Mun. "Dr. Aurel Tulbure" Fagaras June 2, 2013

Consider acest curs foarte util pentru ca ne ajuta sa comunicam cu cei care au nevoi speciale, sa intelegem mai bine lumea lor, o lume necunoscuta multora dintre noi. Felicitari si multumiri initiatorilor !!!!!!!!!!!!

Judele Camelia- Simona Pedagog - Societatea de binefacere DIAKONIA Fagaras June 2, 2013

A dobandi cunostinte nu este un scop in sine, ci doar un mijloc de a-ti atinge scopul. Cunostinta fara nici un scop este o unealta distrugatoare. Multumesc pentru noile cunostinte, prin care imi voi atinge scopul.

Simona Cernatescu Pedagog - Centrul pentru copiii cu autism Mara June 2, 2013

Buna ziua! Sunt Simona Cernatescu si m-am decis sa raspund la invitatia dumneavoastra de a ne expune parerile despre cursul de curand terminat. Sincer vorbind nu stiu ce m-a determinat sa urmez acest curs, dar sigur dragostea si rabdarea cu care m-am nascut m-a impins sa merg mai departe.

Ghiorghe Adina Profesor de psihopedagogie speciala - Centrul de Pedagogie Curativa Simeria June 2, 2013

Cursul este foarte interesant . Tehnicile de interventie sunt utile si in cazul copiilor cu deficiente mintale. Exemplele date din experienta lectorului sunt de un real folos.

Emilia Muntean Profesor de psihopedagogie speciala - Centrul de Pedagogie Curativa Simeria June 2, 2013

Pentru prima data particip la un curs in care se pune accentul pe experienta practica in munca cu copilul. Aceste ore petrecute impreuna imi dau increderea ca ceea ce fac este bine.

Kovacs Elisabeta Iuliana Psihopedagog de predare - SO8 "Arany Janos", Salonta June 2, 2013

Cu trecerea cursului, curiozitatea pentru persoanele cu autism devenea tot mai mare si dorinta de a ajuta aceste persoane, inlocuia sentimentul de neputinta de pana atunci.

Cotuna Natalia Profesor invatamantul prescolar - Gradinita Nr. 20 Oradea, Grupe speciale June 2, 2013

Este singurul curs de autism la care am vazut demonstratii cu copii, iar pe parcursul desfasurarii cursului am primit solutii concrete la problemele cu care ne confruntam la grupa. Credibilitatea cursului a fost asigurata de experienta vasta a domnului profesor.

Chiru Corina Profesor-Educator - CPC SIMERIA June 2, 2013

Lucruri noi si interesante, cu aplicabilitate imediata; singurul regret e ca nu am cunoscut mai demult modul acesta de lucru cu copiii cu autism.

Raica Anca PROFESOR-EDUCATOR June 2, 2013

Ma bucur foarte mult ca am avut sansa sa particip la acest curs, cu atat mai mult cu cat mi-am dat seama ca a contat atat in perfectionarea profesionala, cat si in cea personala.

Sandru(Rosu) Andreea-Liliana PROFESOR-EDUCATOR - Oradea June 2, 2013

Va marturisesc sincer ca acest curs mi-a fost de un real folos. Din toamna anului scolar 2009-2010 am primit ore si la o scoala unde sunt copii cu cerinte educative speciale. Pana in acest an scolar nu am mai fost in situatia de a avea o clasa formata doar din copii cu cerinte educative speciale.

Violeta Bobotan June 2, 2013

Imi exprim si eu bucuria participarii la acest curs, unde mi-am consolidat cunostintele despre aceasta lume.

Rus Carmen Mihaela PROFESOR - Centrul de pedagogie curativa Simeria June 2, 2013

Curs interesant cu multe exemple utile ce pot fi folosite nu numai in cazul copiilor cu autism.

Sabau Dana EDUCATOARE - Centrul de pedagogie curativa Simeria June 2, 2013

Cursul ne ofera informatii utile in munca la clasa cu copiii cu diverse afectiuni.

Camelia Voica PROFESOR EDUCATOR - Centrul de pedagogie curativa Simeria June 2, 2013

Un curs placut, care ne-a tinut mereu treaza atentia.

Emanuel Parvuletu Profesor - Centrul de pedagogie curativa Simeria June 2, 2013

Un curs foarte util, care ofera informatii si tehnici cu aplicabilitate practica.

Morar Helga Valentina Profesor-educator - Centrul scolar pentru Educatie Incluziva Nr 1, Oradea June 2, 2013

Consider ca acest curs a fost complex, atat din punct de vedere teoretic cat si practic. Bogatia tehnicilor psihoterapeutice de interventie, a instrumentelor si metodelor practice de lucru cu copilul autist, au fost secventializat si structurat expuse atat ca suport informativ cat si prin diverse modalitati practice.

Orban Katalin EDUCATOARE - GPP NR.52 June 2, 2013

La acest curs am aflat foarte multe informatii despre copii cu autism si aceste informatii si medode de lucru invatate ma ajuta si ca educatoare dar, am si un nepot de care ma pot ocupa mult mai bine si sa inteleg mai usor anumite comportamente autiste.

SZABO ANNAMARIA PSIHOPEDAGOG - Centrul scolar pentru Educatie Incluziva Nr 1, Oradea June 2, 2013

Cursul de autism mi-o oferit un bagaj mare de cunostinte teoretice despre tulburari pervazive de dezvoltare iar partea practica este cel mai important pentru mine pentru ca metodele invatate ma ajuta foarte mult in terapiile cu copii cu autism si cu deficiente mintala cu care lucrez zi de zi. Cursul a fost bine structurat.

Blumhaghel Amalia Profesor Kinetoterapeut - CPC SIMERIA June 2, 2013

Cursul a fost interesant, interactiv, intr-o atmosfera placuta, mi-a parut bine ca am participat.

Iulia Rat Prof. educator - CPC SIMERIA June 2, 2013

Va multumesc pentru acest curs, chiar aveam nevoie in munca mea de metode practice de abordare a copilului cu autism.

Radu Georgian George Profesor logoped - Scoala cu cls.I-VIII nr. 3 Videle, CJRAE Alexandria June 2, 2013

Un curs util pentru cei care vor sa invete tehnici de lucru cu copiii cu autism si sindromul Down, cu multe aplicatii practice intercalate printre partile teoretice pt a intelege mai bine informatiile transmise. Felicitari domnului profesor si echipei de la Iasi pt ceea ce fac pt copiii cu autism.

Lupu Floarea Profesor - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Un curs interesant, la cele mai inalte standarde de profesionalism.

Cristea Maria Profesor psihopedagogie speciala - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Apreciez cursul ca fiind extrem de util tuturor celor ce lucreaza cu persoane autiste.

Draghici Emilia Profesor psihopedagog - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Un curs interesant, cu multe demonstratii practice si exemple utile.

Draghici Oana Profesor psihopedagog - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Cu toata stima si admiratia pentru prof. Mitasov.

Almajanu Ileana Educator - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Un curs extraordinar, util celor care lucreaza in invatamantul special, parintilor si profesionalistilor din acest domeniu.

Lazar Maria Profesor psihopedagog - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Unul dintre cele mai interesante cursuri. Il recomand cu caldura celor care sunt interesati sa ofere un ajutor profesionist copiilor cu autism. Felicitari domnului profesor.

Mirancea Fanuta Prof. kinetoterapeut - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Am participat cu placere la cursul domnului profesor. Apreciez demonstratiile practice oferite in cadrul cursului.

Martin Rodica Profesor psihopedagog - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Consider ca acest curs, prin structura sa si prin tehnicile prezentate, este un curs obligatoriu pentru cei care ofera servicii educationale si terapie copiilor cu autism.

Iordanoaia Luminita Profesor psihopedagog - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Un curs extraordinar ce mi-a oferit sansa de a afla mai multe despre specificul persoanelor cu autism, despre terapiile comportamentale si modalitatile de lucru cele mai adecvate copiilor cu autism.

Chirita Grigore Capitolina Profesor psihopedagogie speciala - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Un curs interesant, pe care il recomand cu caldura tuturor cadrelor didactice si parintilor interesati de acest handicap.

Blaga Iulia Profesor psihopedagog - Scoala Speciala pentru Deficienti de Auz nr.2, Cluj-Napoca June 2, 2013

Am fost foarte multumita de acest curs, le-am recomandat pe viitor si colegilor mei. Filmuletele, exemplele date (foarte multe din proprie experiente) ne-au ajutat in aprofundarea teoriei.

Iorga Aristita Profesor consilier - Cabinetul de Asistenta Psihopedagogica Contesti C.J.R.A.E. Teleorman June 2, 2013

Sunt incantata ca am parcurs cursul de autism deoarece am invatat multe lucruri noi, care imi vor folosi in activitatea mea viitoare. Fiind profesor debutant, inca nu am lucrat cu un astfel de caz, dar sper sa fiu un terapeut eficient atunci cand va fi nevoie!

Ciulica Florentina Mihaela Profesor logoped - Scoala M.R.Paraschivescu, Zimnicea June 2, 2013

Cursul de autism a fost foarte util, deoarece a continut explicatii foarte clare, exemple si modalitati concrete de lucru pentru copiii cu autism.

Veta Chitu Profesor logoped - Scoala M.R.Paraschivescu, Zimnicea June 2, 2013

Ma bucur caa am avut ocazia sa parcurg acest curs si sa pot pune in practica tot ce am invatat. Recomand si celorlalti colegi, in special celor care lucreaza cu acesti copii sa urmeze acest curs.

Chiar Carmen Iuliana Profesor psihopedagogie speciala - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva -Alexandria , judetul Teleorman June 2, 2013

Un curs interesant si util; foarte interesante demonstratiile practice privind modul in care se lucreaza cu copiii autisti.

Cune Narcisa Profesor consilier - CJRAE Alexandria Teleorman June 2, 2013

Pentru mine personal finalizarea acestui curs reprezinta o mare realizare, ma simt mai bogata din punct de vedere profesional. Stilul formatorului este special, deloc obositor, desi cursul a fost intins pe parcursul multor ore nu a fost deloc epuizant ci mai degraba atragator.

Pesu Violeta Consilier scolar - Liceul Pedagogic " Mircea Scarlat" Alexandria, Teleorman June 2, 2013

Despre autism am stiut prea putine lucruri, astazi ii privesc cu alti ochi si cu multa incredere ca pot sa fac ceva pentru ei.  Acest curs mi-a oferit posibilitatea de a patrunde in lumea lor, este incredibil modul in care se poate lucra cu acestia.

Visan Valerica PROFESOR LOGOPED - C.J.R.A.E. ALEXANDRIA, TELEORMAN June 2, 2013

Partciparea la acest curs a fost o binecuvantare, am reusit sa-i inteleg mai bine pe copiii ce sunt diagnosticati cu aceasta afectiune. Voi folosi informatiile primite in slujba recuperarii acestor copii. Multumesc.

Nicolae Alina Profesor consilier - CJAP Teleorman Alexandria June 2, 2013

Pentru mine, copilul cu autism e un melc ascuns intr-o cochilie. Acest curs m-a invatat cum sa scot melcul din cochilie fara sa-l ranesc, fara sa-i provoc suferinta.

Poting Alina Profesor consilier - C.J.R.A.E. Alexandria June 2, 2013

Consider ca acest curs este foarte util tuturor celor care lucreaza cu copii cu autism. Exemplele concrete de interventie au demonstrat ca se pot obtine progrese cu orice copil daca programul este individualizat, in functie de nevoile fiecaruia. Felicitari celor care au initiat aceste cursuri, transmitand si altora din experienta lor!

Graur Claudia-Maria Logoped - Asociatia "AUTISM TRANSILVANIA" June 2, 2013

Cursul a abordat o problematica de actualitate – AUTISMUL. Prezentarile au acoperit problematica privind tulburarile pervazive de dezvoltare din spectrul autist.

Diana Sav Psihopedagog - Lic.pt. Def.de Vedere Cluj-Napoca June 2, 2013

Acum, la final, pot spune cu convingere: s-a sfarsit unul dintre putinele cursuri de inalta calitate si utilitate. Un curs excelent… de mare valoare practica, atat pentru specialisti cat si pentru parinti. Am invatat ca “obisnuinta”, “repetitia” si “incepe cu inceputul”, trebuiesc aplicate cat mai devreme, ca sa obtii rezultate.

Marineata Alina Laurentia Profesor logoped - Scoala speciala Rosiorii de Vede June 2, 2013

Acum, la final, pot spune cu convingere: s-a sfarsit unul dintre putinele cursuri de inalta calitate si utilitate. Un curs excelent… de mare valoare practica, atat pentru specialisti cat si pentru parinti. Am invatat ca “obisnuinta”, “repetitia” si “incepe cu inceputul”, trebuiesc aplicate cat mai devreme, ca sa obtii rezultate.

Popescu Mariana Consilier scolar June 2, 2013

Ne-ati invatat sa fim mai aproape de ei. Veniti cati mai multi alaturi de noi pentru ca lumea autistilor e o lume frumoasa daca faceti putin efort sa o cunoasteti! Multumim!

Manole Diana Educatoare - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva - Alexandria , judetul Teleorman June 2, 2013

Un curs extraordinar, care mi-a oferit posibilitatea de a afla mai multe informatii despre persoanele cu autism.

Ion Marilena Profesor psihopedagog - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Prin varietatea metodelor si a tehnicilor de lucru cu persoanele autiste acest curs este esential in pregatirea profesionala a specialistilor din domeniu.

Aurora Brenoaia Profesor Invatamant Prescolar - Gradinita cu Program Normal Rm. Valcea June 2, 2013

“Cand mergi la un curs de formare te-astepti ca profesorul sa-ti vorbeasca cu un aer de superioritate folosind termeni pe care nu-i intelegi. Exista si exceptia care nu confirma regula : cursul de autism desfasurat de domnul prof. Mitasov. Dovedindu-se un bun pedagog , domnul Mitasov a deschis “drumul spre integrare”

Dragan Aurelia Profesor-educator - C.S.E.I. ALEXANDRIA June 2, 2013

Pot aprecia practicile acestui curs ca fiind foarte utile atat in activitatile cu copiii autisti, cat si cu ceilalti.

Savusca Petronela Invatator itinerant - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Am participat cu placere si interes la cursul de formare “Autismul si sindromul Down” de o calitate extraordinara. Cine lucreaza cu asemenea copii este foarte important sa se inscrie si sa participe cu incredere la acest curs deosebit de valoros si util. Il recomand cu incredere atat cadrelor didactice cat si parintilor.

Rusu Madalina Cristina Profesor consilier - Liceul Teoretic Zimnicea June 2, 2013

Am urmat cursul de autism. A fost bine organizat si mi-a placut foarte mult. A fost activ si am aflat multe lucruri despre ce este autismul, cum se manifesta si mai ales care sunt terapiile comportamentale utilizate. Profesorul Mitasov ne-a captat atentia pe parcursul orelor astfel incat parca nici nu stiu cand treceau.

Mitu Daniela Profesor consilier - CJRAE Teleorman June 2, 2013

Buna ziua, am absolvit cursul pentru autism si sindrom Down in iunie 2010, la Alexandria – Teleorman. Un curs bine documentat care a cuprins informatii foarte utile.

Alexandrescu Andreea Profesor psihopedagogie speciala - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Curs util in vederea modalitatilor de secventializare a programelor de lucru atat a copiilor cu autism, cat si a celor cu deficiente mintale.

Cristina Tanase Profesor de sprijin - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Acest curs mi-a oferit sansa de a invata metode si tehnici noi de lucru in abordarea copiilor cu autism.

Chiriac Anda Invatator de sprijin - C.S.E.I. Alexandria June 2, 2013

Acest curs mi-a oferit posibilitatea de a invata lucruri noi care imi vor folosi in activitatea mea viitoare.

CRETU ALIN Psihodiagnostician - CENTRUL SCOLAR PENTRU INCLUZIVA Nr. 1 - Oradea June 2, 2013

1. Acest curs a fost pentru mine elementul lipsa din puzzle-ul care este AUTISMUL.
2. Din perspectiva ascultatorilor Radio Maria cele 6 interviuri cu D-l. Tudor MITASOV au fost paralela necesara intre mai buna intelegere a copiilor normali prin intermediul celor cu autism. http://www.radiomaria.ro/

Rusu Cristina Ionela Psiholog clinician specialist - Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap "Canaan" Sercaia June 2, 2013

In urma participarii la acest curs pot sa afirm ca sunt multumita ca am achizitionat metode practice de interventie si material util in diagnosticare, pe care negresit le voi pune in aplicare in activitatea pe care mi-o desfasor in cadrul centrului.

Gruber Ioana - Maria Psiholog - CRRPH "Canaan" Sercaia - Brasov June 2, 2013

Ma declar foarte multumita ca am ales si am putut participa la acest curs, unde am dobandit tehnici practice si teoretice despre interventia in munca cu persoanele autiste. Acestea fiindu-mi foarte necesare si bine venite in munca de zi cu zi pe care o desfasor.

MADALINA GHEORGHE Psiholog - Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap "Canaan" Sercaia - jud. Brasov June 2, 2013

Faptul ca am convins si am inscris 8 colege la acest curs cred ca spune totul. Va multumesc si va doresc toate cele bune.

Veres Zsuzsanna Psiholog - Centru de Reabilitare pentru Copii cu Handicap "Szekely- Potsa", Chilieni June 2, 2013

Partea practica mi-a placut cel mai mult, dar si din partea teoretica am auzit informatiile noi si folositoare. Mi-a facut placere sa frecventez acest curs.

Predescu I. Liviu Psiholog - Rm. Valcea June 2, 2013

Trebuie sa recunosc ca, atunci cand am inceput la Rm. Valcea cursul de specializare in “Autism si Sindromul Down”, eram asemenea celor care vorbeam si ascultam la “telefonul fara fir”. Aveam sa fac practica la un centru pentru astfel de copii. Aici, la acest centru, m-am confruntat prima oars cu autismul “fata in fata”.

CEADARGEANU MARINA CRISTINA Terapeut terapie comportamentala June 2, 2013

Cursul m-a ajutat sa-mi creez o viziune de ansamblu asupra modalitatilor de secventializare a programelor de lucru.

Lita Simona Elena Asistent social June 2, 2013

Acest curs este in primul rand prin unicitatea sa deosebit de valoros. Tematica a fost interesanta iar modul de abordare (cu un puternic caracter practic) a fost sugestiv si a facilitat intelegerea ideilor si mai ales aplicarea lor. De multe ori am dorit sa obtin mai multe informatii legate de un anumit subiect. Faptul ca a existat deschidere in acest sens din partea profesorului constitue din nou un avantaj si un motiv pentru care experienta acestui curs este una de dorit, in special pentru practicanti. Mult succes in continuare.

Grozea Despina Elena (Nuti) Studenta Anul II la Facultatea de Psihologie - Universitatea Spiru Haret Bucuresti June 2, 2013

Aceste cursuri m-au ajutat in special prin varietatea informatiilor pe care le-am primit privind modul de interventie in autism, in special pentru ca am un copil in varsta de aproape 9 ani, EDI, care este autist. Va multumesc pentru ca existati.

Nitu Mihaela-Larisa Profesor psiholog Asistenta Psihopedagogica - Grup Scolar George Tarnea Babeni - CJRAE Valcea June 2, 2013

Pentru mine parcurgerea acestui curs a reprezentat o experienta interesanta! Am dorit sa gasesc raspuns pentru anumite intrebari si pe masura aflarii acestor raspunsuri mi s-au nascut alte intrebari….

Iova Iulia Alexandra Psiholog - Asociatia Caritas Eparhial Oradea June 2, 2013

Cursul de autism m-a initiat in lumea diferita si atat de complexa a autistilor si m-a impulsionat in munca mea cu copiii afectati de aceasta tulburare.

Rac Andreea Studenta - Universitatea Crestina Partium din Oradea June 2, 2013

As vrea sa-mi exprim bucuria, pentru ca am decis sa urmez acest curs. Dinainte si eu am fost printre cei, care nu stiau mult despre autism, dar acum incep sa cunosc lumea lor. De cand urmez cursul, prietenii mei sunt tot mai curiosi, vor sa afle ai ei despre acesti copii. Astfel tot mai multi o sa cunoastem mai bine ce inseamna autism.

Nicolescu Silvia Profesor psiholog - C.J.R.A.E. Teleorman June 2, 2013

Acest minunat curs, prin imbinarea teoriei cu practica, mi-a oferit cheia potrivita pentru a putea deschide lacatele de la usa “camerei secretelor” a copiilor cu autism. Totodata, am constatat ca TEACCH nu este o metoda de terapie care “fabrica roboti”, deoarece, in final, copilul este invatat sa raspunda la aceeasi problema

Ilina Iuliana Psiholog - D.G.A.S.P.C. TELEORMAN June 2, 2013

Multumesc prietenei mele care m-a ajutat sa particip la acest minunat curs, care a imbinat teoria cu practica si care mi-a dat speranta ca voi putea ajuta copii si parintii care se confrunta cu aceasta tulburare.

SOARE MIRELA MARIANA Profesor consilier/ psiholog - Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Teleorman June 2, 2013

Cursul a fost o experienta inedita! In primul rand am simtit pe propria-mi piele autoritatea si determinarea unei persoane care stie sa se impuna. Dar am invatat foarte multe lucruri importante care merg aplicate in viata de toate zilele, lucruri pe care deja.

DINA MADALINA MARIA Studenta la Psihologie - UBB-Cluj June 2, 2013

Ma bucur foarte mult ca am avut ocazia de a participa la acest curs si ma declar multumita de modul de desfasurare al acestuia. Sper sa am cat mai curand ocazia sa pun in practica ceea ce am invatat si sa ma descurc.

Marinela Badae Psiholog - Teleorman June 2, 2013

Dupa terminarea acestui curs ma simt mai bogata informational. Am inteles ca lumea autistilor nu este un orizont chiar atat de indepartat. A fost un curs ce a imbinat foarte bine teoria cu practica. Am avut un profesor care a reusit foarte bine sa ne faca sa intelegem lumea autistilor, cum sa ne adaptam la autisti …

Georgeta Crisu Presedinte ANCAAR - Consilier educational ,COSSON SOFT SRL June 2, 2013

Acest curs mi-a dat certitudinea ca decizia pe care o formulasem este deja luata: sa regandesc timpul in dimensiunea viitorului. Va multumesc!

Dorina Negoita Asistent Manager - S.C. Dorsada S.R.L June 2, 2013

Suntem inca o data in postura fericita de a recunoaste ca atunci cand pornesti intr-o aventura- a cunoasterii, aici de fata -si ai alaturi ghizi experimentati,placerea descoperirii este inegalabila. Cursul ne-a deschis noi orizonturi spre studiu si ne-a dat imboldul de a realiza si in Brasov o alternativa a scolililor speciale.

Pop Luiza Presedinte Asociatie - STOP AUTISM ALBA June 2, 2013

Pentru mine este al treilea curs despre autism, dupa ABA si PECS, si pot sa spun ca mi-a oferit multe date noi si implicit, perspective in lucrul cu acesti copii. Ar fi bine ca oricare persoana care interactioneaza cu copiii autisti – specialisti, parinti – sa aiba aceasta baza teoretica si practica.

Bacsadi Gabriela Presedinte Asociatie - Asociatia S.O.S. Autism Bihor (Oradea) June 2, 2013

Pentru mine este al treilea curs despre autism, dupa ABA si PECS, si pot sa spun ca mi-a oferit multe date noi si implicit, perspective in lucrul cu acesti copii. Ar fi bine ca oricare persoana care interactioneaza cu copiii autisti – specialisti, parinti – sa aiba aceasta baza teoretica si practica.

Robu Alina-Elena Mamica copil cu autism June 2, 2013

Pe mine acest curs m-a ajutat sa inteleg mai bine ce inseamna “autismul”, care sunt problemele cel mai des intalnite in autism si solutiile cele mai bune pentru rezolvarea lor (dintre doua rele alegem raul cel mai mic). Tot la acest curs am aflat despre programul cu pictograme ,program folosit in terapia cu copilul cu autism.

JOSAN RODICA Asistent personal June 2, 2013

Cursul imi este de mare folos in educatia baiatului meu.

Papp Emilia Parinte cu copil sindrom Down June 2, 2013

Autismul este starea psihica in care bolnavul este deprins de realitate si este preocupat cu viata sa interioara, ganduri, o stare egocentrica din care exteriorul este exclus.

Aurora Lefter Profesor psihopedagog( la o clasa de elevi cu autism) - CSEI ,,Elena Doamna" Focsani, jud. Vrancea June 2, 2013

Ma bucur ca am avut sansa sa particip la un astfel de curs, care s-a desfasurat intr-o maniera diferita de cea obisnuita.
Ar fi multe de spus despre impactul pe care l-a avut acest curs asupra mea. Mi-a completat profilul profesional, ajutandu-ma sa patrund in lumea celor cu autism, mai mult decat am crezut, sa-i inteleg pentru a le putea intinde o mana.
Punctul forte al cursului l-a reprezentat activitatea directa cu copilul autist.Lucrand la o clasa cu asemenea copii, am inteles ce inseamna tonul ferm, recompensa, bucuria in fata unui progres oricat de mic ar fi el. Unora poate li se pare banal, dar abia acum am inteles ca pentru a patrunde in lumea autistului trebuie sa fii pregatit!
Recomand acest curs tuturor celor implicati in lucrul cu copiii autisti: parinti, cadre didactice, terapeuti,personal de ingrijire si de ce nu …tuturor celor care au auzit de autism si nu stiu ce inseamna.
Multumesc dlui Mitasov pentru ca a stiut sa daruiasca atat de mult si celorlalti, pentru a putea darui!

Aspazia Lavric Studenta - UAIC Iasi, sectia Psihologie June 2, 2013

Cursul mi-a dat posibilitatea dobandi informatii extrem de importante pe care nu le-am gasit nicaieri in alta parte si de a gasi raspuns la orice intrebare legata de autism, dat cu mult profesionalism de Dl. Tudor Mitasov. Am un singur regret, si anume acela ca nu l-am descoperit mai devreme.
Va multumesc.

Mihaela Ritivoi Absolvent - Facultatea de Psihologie-Spiru Haret, Focsani, promotia 2010 June 2, 2013

Daca la inceput mi se parea ca orele de curs ma coplesesc prin durata si informatia care parca navalea asupra mea,iata ca am ajuns ca la sfirsit de curs sa nu simt oboseala,ci nostalgie.
…pentru faptul ca nu ma voi mai intilni cu acesti oameni deosebiti!
Si asta,pentru ca am cunoscut parinti de copii cu autism,si acestia au devenit pentru mine”sfinti”,asa cum copii lor sunt”ingeri pe pamint”,prin puritatea lor!
Am cunoscut oameni care lucreaza zi de zi cu acesti copii,si in ciuda tuturor greutatilor intilnite,au permanent zimbetul pe buze!
Am cunoscut specialisti care cu devotament si mullt altruism se daruiesc tuturor celor ce nu se multumesc cu putin si vor sa faca cit mai mult pentru acesti copii, cu totul si cu totul deosebiti!
Astfel ca la sfirsit de curs, nu pot decit sa ma plec si sa le multumesc tuturor pentru ca ,pentru aproape un an, au facut parte din viata mea,iar eu sa ma consider un om mai bun si mai bogat prin tot ce am invatat de la ei toti.

Sandu Sorin-Laurentiu Cadru didactic - Scoala cu clasele I-VIII "Stefan cel Mare si Sfant" Dobrovat Iasi June 2, 2013

In mod cert ca parcurgerea acestui curs confera o justificare stiintifica tuturor practicienilor din domeniu. Pentru mine, insa, o astfel de formare a depasit granitele unui praxis specific copilului cu autism, metodele prezentate de d-nul Mitasov gasindu-si o larga aplicabilitate si in multe dintre activitatile desfasurate cu elevii non-autisti. Eu le-am aplicat si au functionat – nu doar la scoala, ci si acasa, in familie, cu cei trei copiii ai mei non-autisti. De asemenea, acest curs m-a format pentru a integra copii autisti in propria-mi clasa, motiv pentru care el se impune ca o conditie obligatorie tuturor cadrelor didactice.

Axinte Eduard Preot - Mitropolia Moldovei si Bucovinei June 2, 2013

Participarea la cursul de autism ma facut sa inteleg mai bine modul in care trebuiesc ajutati semenii nostrii care au asemenea probleme pe care noi “cei normali “nu le intelegem. Rabdarea, perseverenta si dorinta de a ajuta sunt printre cerintele de baza ale terapeutului.

Mircea Mihaela Instructor de educatie - C.S.C.C.H. Vaslui June 2, 2013

In cadrul acestui curs de autism am avut posibilitatea de a  invata lucruri noi,interesante si utile despre modul de lucru cu copii cu autism. Acestea imi sunt necesare in activitatea pe care o desfasor in cadrul  centrului. VA MULTUMESC !!!

Dorina Jipa Sef centru - Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii din cadrul DGASPC Bacau June 2, 2013

Cursul mi-a dat posibilitatea de a completa cunostintele dobandite in timpul facultatii si de a intelege mai bine tainele autismului. Am avut oportunitatea sa cunosc persoane ( parinti de copii cu autism, psihopedagogi, psihologi, asistenti sociali etc.) care au impartit din experienta lor dovedind rabdare, intelegere, devotament, etc. in relatia cu acesti copii speciali.
Multumiri domnului Mitasov si mult succes in continuare !

Climatiano Silvia Studenta psihologie - Universitatea Petre Andrei din Iasi June 2, 2013

Cursuri interactive, de la care inveti ceva concret, fara “prapastia dintre teorie si practica”, exista ?  Da, acesta este unul dintre ele.

Monica Mocanu Logoped - Policlinica Arcadia SRL, Iasi June 2, 2013

Am urmat cu placere cursul despre autism pentru ca este bine structurat, clar, cu multe exemple si solutii concrete. Acum, la sfarsitul cursului, ma simt mai bine pregatita sa lucrez cu copiii cu autism.

Giurgea Daniela Profesor psihopedagog - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani June 2, 2013

Am participat cu multa placere si curiozitate la acest curs, am aflat multe informatii privind evaluarea, diagnoza si diagnosticul diferential  precum si modalitati practice de interventie in autism, toate acestea fiindu-mi utile in activitatea profesionala. Ma bucur ca a fost organizat un astfel de curs in orasul nsotru, ca formatorii sunt de un inalt profesionalism, locatia fiind foarte potrivita. Va multumesc si doresc tuturor succes !

Carla Popa Psiholog - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau July 21, 2013

Daca inca mai aveti indoieli in legatura cu inscrierea la acest curs, eu va recomand sa le lasati deoparte si sa porniti in descifrarea acestei lumi speciale, a persoanelor cu tulburari din spectrul autist. Parinti, specialisti, toti cei care intr-un fel sau altul v-ati intalnit sau ati auzit despre aceasta tulburare, ati descoperit cat este de dificil sa pornesti pe acest drum, dar urmand acest curs veti vedea ca nu sunteti singuri, veti descoperi informatii si veti dobandi atatea cunostinte care va vor fi de folos pentru imbunatatirea stilului de viata al persoanelor cu TSA, astfel incat la final veti intelege ca ati facut cea mai buna alegere.
Felicitari, d-lui psihoterapeut Tudor Mitasov, pentru profesionalismul de care a dat dovada pe toata perioada cursului.

Oancea Camelia Mihaela Profesor psihopedagog - CSEI,,ELENA DOAMNA,, FOCSANI July 21, 2013

Ma numesc Oancea Camelia Mihaela, profesor psihopedagog la CSEI ,,ELENA DOAMNA,, FOCSANI.
Participarea la acest curs mi-a dat sansa de a-mi aprofunda cunostintele in domeniul autismului, atat partea teoretica cat mai ales cea practica, fiindu-mi de un real folos in activitatile pe care le desfasor cu copiii.
Metodele si tehnicile folosite in terapiile prezentate la acest curs m-au ajutat sa inteleg mai bine problemele cu care se confrunta acesti copii si totodata sa descopar metode eficiente de colaborare atat cu copiii cat si cu parintii acestora.
Doresc sa va multumesc pentru ca am fost acceptata sa particip la acest curs.

Musatoiu Carmen Logoped - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva ( C.S.E.I.) Negresti, judetul Vaslui July 21, 2013

Cursul sustinut de d-l lector Tudor Mitasov m-a facut sa inteleg faptul ca piesa importanta in lucrul cu copilul autist este atitudinea – aceasta trebuie adoptata atat in relatia cu copilul cat si cu familia acestuia. Demonstratiile practice m-au convins ca se poate lucra eficient si constructiv daca se cunosc bine elementele de teorie si daca stim sa abordam corect fiecare copil autist in mod individual prin programe personalizate. Un bun terapeut ia in calcul unicitatea fiecarui copil in parte si o trateaza ca atare. Doar asta ne garanteaza succesul in lucrul cu copiii autisti.

Apascaritei Ligia Profesor de psihopedagogie speciala - Scoala Speciala SAM Trinitas, Tg.Frumos, jud.Iasi July 21, 2013

Cursul de autism care a fost organizat in Iasi mi-a fost de un real folos. Ni s-au oferit exemple diverse, tehnici, metode de baza in lucrul cu ei. Am aplicat, din ceea ce s-a predat, in clasa mea de copii cu autism si m-a motivat sa caut noi modalitati de lucru, sa studiez fiecare copil mai mult si sa caut sa aplic in terapia cu acestia metodele cele mai eficiente. Este un curs de baza in lucrul cu copiii cu autism si se merita parcurs!

Aron Ana-Maria Logoped - Centrul Logopedic Interscolar "Carol I", Campulung Muscel July 21, 2013

E greu sa descrii in cateva randuri o experienta atat de complexa si care te “atinge” frumos si profund. Cel mai important de stiut este ca acest curs difera de cele cu care suntem obisnuiti. Totul este extrem de usor de inteles si de pus in practica. Iti sunt oferite, la tot pasul, demonstratii si exemple, iar la final  nu ai doar inca o diploma ci cunostinte, deprinderi si materiale pentru a face terapie cu copiii cu autism, sindrom Down si retard mintal.

Gena Matrescu Profesor - Scoala Speciala Pascani July 21, 2013

Ma bucur ca am putut participa la acest curs si am avut onoarea de a cunoaste un profesor deosebit, dl. Tudor Mitasov. Consider acest curs foarte important pentru cadrele didactice, pentru cei ce vin in contact cu copiii cu dizabilitati si nu in ultimul rand pentru parintii copiilor cu dizabilitati.

Ecaterina Galoiu Profesor psiholog itinerant - Centrul pentru Educatie Incluziva ,,Elena Doamna" July 21, 2013

Am participat in anul 2011 la cursul d-lui profesor Mitasov. Cursul a fost o adevarata calatorie in lumea copilului cu autism. Am invatat pas cu pas si am simtit aceasta lume, iar acum spun ca a
fi “diferit” inseamna pentru mine a fi “impreuna”. Porniti in aceasta calatorie cu incredere sub indrumarea maiastra a domnului profesor Mitasov.

Todirut Nina Gabriela Psihopedagog - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "C-tin Pufan", Vaslui July 21, 2013

Cursul mi-a oferit sansa de a invata tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia.
Apreciez acest curs la superlativ si-l recomand cu incredere atat parintilor cat si celor care lucreaza in invatamantul special.

Stoicescu Irina Profesor psihopedagog - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.2 Comanesti July 21, 2013

Participand la cursurile organizate de domnul profesor Mitasov, veti putea descoperi si intelege multe din tainele unei lumi diferite – aceea a copiilor cu autism. Cursurile, abordate cu rigurozitate si profesionalism, prezinta concret etapele ce trebuie urmate in activitatile terapeutice cu copiii cu autism, avand la baza principiul secventializarii – un principiu sine qua non in derularea acestora.
Un ghid de lucru util atat pentru parinti, dar mai ales pentru specialisti.

Cozma Ioana Profesor psihopedagog - Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr 2 Comanesti July 21, 2013

Participarea la cursul d-lui Mitasov mi-a schimbat total viziunea si demersul terapeutic in lucrul cu copilul autist. Este singurul curs de formare care ofera metode, procedee si mijloace practice de interventie precum si posibilitatea de a-l urmari pe d-l profesor in actiune directa .
Consider ca in urma acestui curs am dobandit abilitatile necesare de a ajuta copilul cu autism in dezvoltarea propriului sau potential si de a veni in sprijinul parintilor, in a-i invata sa traiasca echilbrat cu copilul cu o astfel de deficienta .
Multumesc colegei mele care m-a convins sa particip la acest curs!

Rambu Mihaela Profesor itinerant - Scoala Speciala "Constantin Paunescu" Iasi July 21, 2013

Tot ceea ce am invatat pe parcursul acestui curs imi este de un real folos in activitatea mea profesionala. Datorita multiplelor aspecte practice, pe care le-a cuprins cursul, acum am curaj sa lucrez cu copiii autisti. Va multumesc si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti, domnule Tudor Mitasov!

Loredana Iordache Realizator TV - Tele M July 21, 2013

De multi ani domnul Mitasov aduce un plus de calitate si inedit in emisiunile postului Tele M. Discursul sau captiveaza prin fluenta ideilor originale exprimate extrem de clar.

Cristian Cretu Psiholog - C.S.C.Dizabilitati Campulung July 21, 2013

Un curs deosebit si foarte interesant, cu o tehnica de lucru care se potriveste foarte bine atat persoanelor autiste cat si celor  nonautiste. Felicitari D-lui Mitasov pentru implicarea sa in realizarea acestor proiecte.

Eliza Jinga Educator - C.S.C.Dificultate Campulung July 21, 2013

Un curs interesant, cu o prezentare buna a tehnicilor de lucru. Tehnicile prezentate de D-nul Tudor Mitasov, pentru lucrul cu persoanele autiste, sunt de un inalt profesionalism. As dori sa mentionez ca aceste tehnici prind foarte bine si la persoanele nonautiste. Multumiri organizatorilor!

Mihaela Nicolae Psiholog - Campulung Muscel , jud. Arges July 21, 2013

Un curs foarte complex care mi-a oferit ocazia sa aflu noi metode si tehnici de lucru in munca cu copiii cu autism, ajutandu-ma totodata sa-i inteleg mai bine in complexitatea problemelor lor.

Anca Slonaru Profesor psiholog - G.P.N. NR.12 CAMPULUNG-MUSCEL July 21, 2013

Prin participarea la acest deosebit curs am devenit mai bogata atat informational cat si sufleteste, pot spune.
Este intr-adevar un curs interactiv, presarat cu exemple din experienta profesorului Mitasov.
Practica si teoria s-au imbinat cu intelepciune incat am reusit sa acumulez usor metode, deprinderi si practici de lucru cu acesti copii cu autism, cu acesti copii care percep diferit viata si tot ce-i inconjoara.
Acest curs m-a facut sa patrund mai mult in lumea autistului si sa-l inteleg.
Multumiri organizatorilor!

Cismasiu Camelia-Florica INSTRUCTOR OCUPATIONAL - C.R.R.P.H "CANAAN" SERCAIA July 21, 2013

Tin sa va multumesc pentru acest curs care-mi ajuta foarte mult la locul de munca, unde zilnic intru in contact cu persoane cu autism.

Aura Tomescu Papuc Profesor logoped - Colegiul National "Mihai Viteazul" , Sfantu Gheorghe (jud. Covasna) July 21, 2013

Consider Cursul “Tehnici de interventie in autism si sindromul Down” tinut de domnul lector Tudor Mitasov absolut necesar atat celor care lucreaza cu copii cu  nevoi speciale cat si  parintilor acestor copii ; foarte interesant si util prin tehnicile prezentate, captivant atat datorita continutului cat si a modului de predare. Felicitari pentru initiativa  si efortul organizarii acestui curs extraordinar in mai multe judete facilitand astfel accesul celor care nu s-ar fi putut deplasa prea departe.

Daniela Balaceanu Psiholog - Eirtight SRL, Brasov July 21, 2013

Ma bucur ca am facut alegerea de a participa la acest curs, fiecare minut a meritat din plin!
Am invatat foarte usor despre cum functioneaza mintea unui copil/om cu autism, si despre modul in care trebuie sa se procedeze cu el, lucru facilitat de talentul d-ului Mitasov de a explica pe intelesul tuturor si de a comunica pe toate caile informatia.

Otilia Friedl Psiholog - Brasov July 21, 2013

De cand am intrat la facultate mi-am dorit sa pot ajuta. In special copiii aflati in dificultate. Dar nu stiam cum, prin ce metode.
Cursul domnului Mitasov m-a ajutat sa aflu mai multe despre autism si sindromul Down, despre felul in care sa intervin in momentul in care voi lucra cu personae cu tulburari pervasive de dezvoltare, tehnici de lucru si, ceea ce mi s-a parut util, ni s-au prezentat multe aplicatii practice intercalate printre partile teoretice, pentru a intelege mai bine informatiile transmise. Explicatiile au fost foarte clare si bine structurate.
Multumesc pentru deschiderea si modul interesant de a ne transmite toate aceste informatii, domnule profesor Mitasov, si vadoresc multa sanatate si success in tot ceea ce faceti!

Olga Iacusevici Mamica - Familie de plasament July 21, 2013

Imi place acest curs foarte mult si singurul meu regret e ca nu exista un astfel de curs pe care sa-l pot urma, in anul 2001, cand l-am luat in plasament pe fiul meu Calin, care sufera de autism, pentru ca atunci viata mea, a familiei mele, inclusiv a lui ar fi fost alta.
Asa a fost nevoie sa depun o munca titanica, repetitiva, un adevarat razboi al nervilor, dar a meritat. Oricum ar fi fost o binecuvantare sa am pe cineva care sa ma indrume atunci. M-am decis sa urmez acest curs deoarece aveam inca multe intrebari fara raspuns si m-am bucurat de fiecare minut al cursului si de fiecare problema clarificata.
Sfatul meu pentru parintii care au copii cu autism este sa urmeze acest curs pentru a sti cum sa-i indrume si sa-i ajute si in acelasi timp pentru a-si face propria viata mai usoara.

Cursul de autism e pentru un parinte ca si cum ar invata pentru prima data sa citeasca, i se deschid ochii si invata noi metode de abordare a acestei boli deloc usoare dar care prin modul corect de a actiona poate fi tinuta sub control.

Alina Postelnicu Psiholog; asistent medical principal - Spitalul de Psihiatrie si Neurologie Brasov July 21, 2013

Un curs extraordinar ce imbina foarte bine partea teoretica cu cea practica, lucru ce le lipseste multor cursuri. Mii de multumiri d-lui profesor Mitasov pentru ca ne-a impartasit din experienta sa, ne-a oferit informatii de cel mai inalt nivel, cu exemple concrete si demonstratii practice, facand astfel ca acest curs sa fie foarte interesant si flexibil pentru persoane din diverse domenii, nu neaparat lucrand cu copii cu autism. Eu lucrez in prezent cu adulti cu dizabilitati psihice, dar in urma acestui curs ma simt pregatita pentru lucrul cu copilul cu autism, daca va aparea aceasta oportunitate. Poate nu va fi foarte bine la inceput, dar mi s-a oferit “temelia” de care aveam nevoie pentru a construi mai departe.
Il recomand cu multa caldura tuturor persoanelor ce lucreaza cu oamenii (autisti si nonautisti). Veti invata lucruri ce va vor schimba complet viziunea asupra vietii si a celor din jur.

Marilena Leurzeanu Profesor - SCOALA GENARALA NR.6 "IACOB MURESIANU" BRASOV July 21, 2013

Fiecare copil autist are povestea lui. Este povestea unui proces lung si sinuos prin care familia si terapeutii tes o “panza de legaturi” cu alura deosebita. Intr-o zi, chiar de ar fi sa asteptam o vesnicie, acesti copii vor incepe sa priveasca, sa recunoasca firele acestei panze, legaturile care abia atunci vor capata sens. Vor incepe sa teasa singuri, sa modifice textura, alura, sa faca gauri, sa descopere si sa adauge culori neasteptate. In acel moment vom incepe sa creem impreuna cu el.
Multumim d-lui profesor MITASOV pentru “panza de legaturi” ce ne-a daruit-o!

Manuela Chende Profesor logoped - Sc. Gen.4 Brasov July 21, 2013

Ce reprezinta acest curs pentru mine?
In primul rand m–am bucurat pentru ca atunci cand credeam mai putin ca il mai pot face, a inceput. Mi-am dorit de ceva timp sa-l fac. Incet am tot adunat informatii, stiam ca trebuie sa-l fac.
Pentru mine este practica pe care trebuia sa o fac in facultate. As fi vrut mai multe informatii despre lucrul direct cu copii cu SD. Am inteles ca se bazeaza pe aceleasi principii. Totusi as fi vrut filmuletele, si in plus acest curs m-a scos dintr-o anumita rutina. Am cunoscut oameni noi, diferiti. Reprezinta o provocare.
Si inca ceva: am inteles ca e nevoie de f. f. multa munca, fermitate si nadejde. Nu poti lucra singur. Multumesc.

Maria Mihaela Capris Psiholog clinician , consilier - voluntar - Asociatia Mentor - Brasov July 21, 2013

Stiam destul de putine lucruri despre autism si despre cum vad, simt, relationeaza, se manifesta cei care sunt afectati de acest sindrom. Cursul acesta mi-a oferit cadrul, dealtfel singurul pe care l-am gasit in cautarile mele de mai multa informare si cunoastere, structurat, secventializat care a reusit sa imi ofere aspecte atat teoretice dar mai ales practice, tehnici de lucru efective , strategii si modele de relationare si de intelegere a persoanelor cu autism.
Multumesc mult Domnului Profesor.

Tereza Ciuchin Profesor - Campulung Muscel July 21, 2013

Ma bucur ca am ocazia sa particip la un curs de autism care este atat de folositor. In cadrul cursului am invatat tehnici de lucru cu copiii cu autism si sindromul Down. Aplicatiile practice  m-au ajutat sa-i inteleg si sa lucrez mai bine cu acesti copii. Cred ca fiecare cadru didactic ar trebui sa participe la un astfel de curs. Multumesc domnului psihoterapeut Tudor Mitasov pentru experienta impartasita.

Florea Elena Profesor limba engleza, actualmente asistent personal - Mun. Calarasi July 21, 2013

Baiatul meu cel mic sufera de autism. Dupa ce a avut loc acest curs si au fost transmise informatii despre autism comportamentul si intelegerea oamenilor s-au schimbat.Personal am pus in practica toate invatamintele si copilul a facut progrese vizibile (comportamentul opozant s-a diminuat, are autonomie la toaleta, verbalizeaza prin imitatie, etc). Cred ca fiecare parinte participant la curs are sansa de a invata sa comunice cu copilul lui datorita d-lui prof. Tudor Mitasov.

Elena Lupascu Asistent maternal - Campulung July 21, 2013

Acest curs de autism este pentru noi ca familie un balsam, o testare sa vedem si sa invatam din greseli si multumim lui Dumnezeu ca exista un Om, profesorul Mitasov Tudor, care s-a incapatanat sa intre in lumea autista, sa inteleaga autismul si sa incerce sa vindece familiile cu copii suferinzi de aceasta boala, venind tocmai de la Iasi.
Sunt dezamagita pentru ca nici un parinte care are copil cu autism nu a urmat acest curs cu exceptia a doua mame cu copii cu sindrom Down, eu nu cred ca in acest oras nu exista copii cu autism.

Ciupitu Mihaela Ionela Psiholog - Fundatia NEW LIFE Amara , Slobozia July 21, 2013

“Autismul este un mister.” Fiecare tematica a cursului te indreapta spre drumul dezlegarii misterelor din lumea autismului.
Cursul cat si conferintele pe tema autismului au imbinat demonstratia cat si remarcabila capacitate a D-lui: Lector Psih. Mitasov Tudor de a transmite informatia intr-un mod unic.

Adriana Andrei Psihopedagog Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neuro-psihic - D.G.A.S.P.C. Ialomita July 21, 2013

Acest curs m-a ajutat sa inteleg mult mai bine lumea plina de mister a copiilor autisti si totodata sa pot veni in ajutorul acestora, precum si a parintilor acestor copii. Prin imbinarea partii practice cu cea teoretica, domnul Mitasov a dorit sa ne impartaseasca din vasta dansului experienta, lucru pentru care nu pot decat sa-i multumesc.

Andreea Alina Brencu Scoala Speciala de Arte si Meserii Slobozia July 21, 2013

Un curs extraordinar, util celor ce vor sa invete tehnici de lucru cu copii cu sindromul Down si autism. Aplicatiile practice m-au ajutat sa-i inteleg si sa lucrez mai bine cu acesti copii.
Felicitari domnului Tudor Mitasov pentru profesionalismul de care a dat dovada pe tot parcursul cursului.

Cristina Meleaca Profesor psihopedagog - Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala din localitatea Calarasi, judetul Calarasi July 21, 2013

Am participat la toate modulele cursului si pot sa afirma ca mi-a fost de un real folos, avand in vedere faptul ca nu aveam prea multe cunostinte teoretice si nici experienta practica privind terapia cu copii care prezinta tulburari din spectrul autist.
Sunt foarte multumita pentru faptul ca formatorii au folosit foarte multe exemple practice, filme si, mai ales ne-au facut demonstratii privind modul in care se lucreaza cu astfel de copii.
Felicitari initiatorilor si formatorilor acestui curs si mult succes in continuare!

Delia Mihai Profesor logoped - Scoala Speciala de Arte si Meserii SLOBOZIA July 21, 2013

Un curs complet, care a oferit o solida baza teoretica dar si aplicaĹŁii practice (intocmirea de orare pentru un copil cu autism, metode de lucru, exercitii demonstrative cu copii cu autism). Cursul a fost bine structurat in forma si continut, bine prezentat si usor de perceput, a oferit informatii clare, precise si la obiect, prezentate intr-o succesiune logica.
De interes au fost si descrierile si modalitatile de lucru al copiilor cu autism dupa modelele prezentate in fisierele multimedia de la Centrul Medical Pedagogic din Olanda .
Spre deosebire de alte cursuri, acesta a fost primul curs de pregatire profesionala de la care iau atat de multe lucruri utile si practice pentru activitatea mea.
Am primit aici informatii referitoare la autism si sindrom Down pe care nu le-am aflat din alta parte.
Multe multumiri !

Gina Monica Neagu Cadru didactic - Scoala Speciala de Arte si Meserii Slobozia July 21, 2013

Cursul de autism la care am participat pe parcursul acestui an a avut o mare influenta asupra felului in care inteleg acum lumea autista si tot ce tine de aceasta.
M-a ajutat sa ajut la randul meu copiii care au nevoie de cineva care sa-i faca sa inteleaga “bombardamentul” de stimuli pe care acestia ii percep, astfel reusind, pe cat posibil sa se adapteze la cerintele lumii sociale. Am invatat ca, prin pasi mici (small steps), persoanele cu autism pot intelege mai bine lumea in care traiesc, diminuandu-li-se usor, usor perceptia confuza asupra vietii.

Irina Ciinaru Educator - GRADINITA PROGRAM PRELUNGIT NR. 3 AMICII (GRUPE AUTISTI) CALARASI July 21, 2013

La sfirsitul acestui curs ma simt mai bine pregatita, avand in vedere ca sunt la inceput. Multumesc domnule profesor datorita dumneavoastra imi inteleg mai bine copiii din clasa, dar si propriul copil care are sindromul Down.

Mariana Lungu Psiholog - D.G.A.S.P.C Ialomita July 21, 2013

Mi-a placut foarte mult ceea ce am invatat la acest curs, o experienta unica, ce cu siguranta ma va ajuta intr-un viitor apropiat. Lectiile au fost minunate iar de la profesor am invatat ca autismul este intr-adevar, o lume. Multumesc.

Mariana Sirbu Fost sef laborator - S.C "CAM" S.A Braila July 21, 2013

In prezent sunt doar mamica lui Stefan, puiul meu de aproape 8 ani care sufera de autism si retard psihic sever.
Mi-a fost greu sa accept acest lucru, dar si mai greu mi-a fost sa-l ajut. Datorita acestui curs, la care m-am inscris la inceputul anului 2011, pot spune ca am reusit sa ajung pana la el. Imi e mai usor sa-l inteleg, dar cel mai mult ma bucura faptul ca il pot ajuta.

Mariana-Olguta Balan Voluntar - Centrul Lucia Fetesti July 21, 2013

Am frecventat cursul de la Calarasi 2011, unde am aflat si invatat multe lucruri.
Recomand acest curs tuturor persoanelor interesate: parinti, educatori si invatatori, psihologi. Este un curs foarte interesant care te invata cum poti lucra si intelege persoanele cu autism. Mergeti la acest curs si veti descoperi o lume cu totul diferita de cea cu care suntem noi obisnuiti.
Multumesc Domnule Mitasov pentru un curs asa de frumos.

Andreea Alina Brencu Scoala Speciala de Arte si Meserii Slobozia July 21, 2013

Un curs extraordinar, util celor ce vor sa invete tehnici de lucru cu copii cu sindromul Down si autism. Aplicatiile practice m-au ajutat sa-i inteleg si sa lucrez mai bine cu acesti copii.
Felicitari domnului Tudor Mitasov pentru profesionalismul de care a dat dovada pe tot parcursul cursului.

Mihaela Lidia Stefanescu Director economic - SC LUCIOANA IMPEX SRL July 21, 2013

Un curs  ce mi-a oferit sansa de a afla  multe despre specificul persoanelor cu autism, despre terapiile comportamentale si modalitatile de lucru cele mai adecvate copiilor cu autism.

Elena Claudia Maracine Profesor psihopedagog - Scoala Speciala de Arte si Meserii Slobozia, jud. Ialomita July 21, 2013

Acest curs a fost foarte util in a-mi aprofunda cunostintele despre misterioasa lume a autismului. Consider ca toate persoanele care interactioneaza cu un copil autist (parinti, cadre didactice, terapeuti) ar trebui sa parcurga modulele cursului in care teoria si practica s-au imbinat cu maiestrie fiind de un real folos in lucrul cu acesti copii. Informatiile despre metodele si tehinicile de lucru , despre evaluarea si diagosticarea copiilor imi sunt de sunt de un real ajutor in activitatea mea profesionala,cu elevii de la scoala speciala. Multitudinea exemplelor practice ne-a ajuat sa intelegem exact care sunt pasii de urmat in terapia copilului autist.
Multumesc celor care s-au gandit sa initieze aceste cursuri si in special domnului profesor Mitasov pentru modul in care ne-a transmis informatia in asa fel incat noi sa o intelegem cat mai bine!
Cei care au intrebari la care nu au gasit raspunsuri despre lumea copiilor autisti le sugerez sa urmeze cursurile domnului Mitasov! Mult succes pe viitor!

Pompilia Zeta Profesor psihopedagog - Gradinita cu program prelungit nr. 3 "Amicii", presedinte As. Noi Orizonturi Calarasi July 21, 2013

A fost  un curs in cadrul caruia am deprins tehnici concrete de lucru.  Am gasit raspunsuri nu numai la intrebarea “ce trebuie sa facem?” ci si la “cum trebuie sa facem?” ceea ce pentru  mine a fost foarte important. Multumiri pentru sustinerea acestui curs domnului Mitasov.

Nicoleta-Nina Varzaru Psiholog - Terapeut voluntar - Asociatia ,,Ajutati-ne sa intelegem lumea" July 21, 2013

Cel mai bun curs la care am participat, unde se abordeaza probleme intalnite frecvent care sunt descrise pe intelesul cursantilor. Tot ceea ce trebuie sa stiti despre autism, diagnosticare, terapie, adaptare la situatia existenta, un raspuns la intrebarile parintilor cu copii autisti.
Multumiri domnului Tudor Mitasov.

Ana-Maria Matac Psihopedagog - ASIL Slobozia - centru de recuperare a copiilor cu autism July 21, 2013

Participarea la acest curs a fost o alegere foarte buna pe care nu o voi regreta niciodata. Am invatat aici foarte multe lucruri noi in ciuda experientei pe care deja o aveam. Fiecare modul este plin de informatii utile in lucrul secvential cu copiii cu autism. Multumesc domnului Mitasov pentru completarea puzzle-ului de informatie de care mai aveam nevoie.

Maria-Luminita Musat Terapeut - ASIL Slobozia-centru de recuperare a copiilor cu autism July 21, 2013

Am putut descoperi la acest curs “bizarul” autismului. Neavand foarte multa experienta in lucrul copiilor cu autism am intampinat nenumarate situatii carora nu le puteam gasi explicatii. Datorita acestui curs m-am elucidat in acesta dificultate si nu numai. Cursul este plin de informatii utile si noi care ne ajuta zilnic in progresul copiilor cu autism. Multumesc organizatorilor acestui curs si domnului Mitasov care s-a facut inteles de fiecare data.

Tudose Mirela Coordonator - ASIL Slobozia-centru de recuperare a copiilor cu autism July 21, 2013

“Autismul este o lume” aceasta replica imi rasuna in minte de fiecare data cand imi amintesc de cursul domnului Mitasov. Cursul este unul complex, plin de informatii, ce nu le gasesti la orice pas citind o carte de specialitate sau navigand pe internet. Desi lucrez de 6 ani cu persoane cu autism, cate 8 ore zilnic, am avut de invatat foarte multe lucruri utile. La acest curs se invata, nu se iau doar diplome.  Asociatia ASIL Slobozia a organizat acest curs si in Slobozia pentru a putea mobiliza cati mai multi oameni in lucrul copiilor cu autism. Multumesc ca am putut participa la acest curs si am putut cunoaste oameni foarte bine pregatiti in acest domeniu.

Andrei Mihaela PROFESOR PSIHOPEDAGOG - "CAROL I ", CALARASI, JUD. CALARASI July 21, 2013

Sunt foarte bucuroasa ca am participat la acest curs. Informatiile si tehnicile  de lucru dobandite ma vor ajuta in munca mea zilnica cu copiii cu dizabilitati, cu copiii cu tulburari din spectrul autist. Multumiri d-lui Prof. Mitasov si organizatorilor!

Brasoveanu Cristina Psihopedagog - Gimnaziul Carol I, Calarasi July 21, 2013

Un curs care imbina teoria cu practica,un curs care merita sa fie urmat de toti cei care vin in contact cu copii care au fost diagnosticati cu autism/sdr Down. Felicitari domnului Mitasov si echipei sale.

Serban Mirela Psiholog - Fundatia Inima de Copil, Galati July 21, 2013

Acest curs mi-a oferit ocazia de a avea acces la o serie de informatii noi si utile in practica personala cu copiii autisti si nu numai (Sindrom Down, deficiente mentale, etc.). Materialele video au venit in completarea partii teoretice. Din punctul meu de vedere, am achizitionat o serie de informatii bine structurate si accesibile.

Stoica Adina Profesor logoped - Slobozia July 21, 2013

Aici am invatat sa lucrez practic, secvential, cu cei diagnosticati cu autism, sa fac echipa cu parintii si cadrele didactice. Cursurile sunt extraordinare pentru specialisti, cadre didactice, parinti. Sunt fericiata ca am avut aceasta oportunitate si-l recomand tuturor celor care lucreaza cu persoane diagnosticate cu autism. Informatia primita la aceste cursuri este valoroasa, de calitate; aplicand metoda ABA, rezultatele sunt remarcabile.

Grosu Adrian Ionut Masterand - Universitatea Ecologica Bucuresti July 21, 2013

Va multumesc pentru tot ce am invatat la acest curs. Sunt masterand la Universitatea Ecologica, Psihodiagnostic si Consiliere Psihologie. Cursul m-a invatat tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism indiferent de particularitatile specifice ale acesteia.
Am sperante ca voi putea ajuta copiii si parintii care se confrunta cu aceasta tulburare.

Carmen Cruceanu Psiholog - D.G.A.S.P.C. Galati July 21, 2013

Cursul mi-a oferit sansa de a invata cele mai bune tehnici si metode practice de interventie asupra persoanelor cu autism. Pentru mine parcurgerea acestui curs a reprezentat o experienta interesanta si am gasit raspunsul la foarte multe intrebari din sfera larga a autismului.
Felicitari d-lui Mitasov pentru profesionalismul de care a dat dovada pe toata perioada cursului si profesionalistilor cu care colaboreaza.

Fratica Ramona Elena Parinte July 21, 2013

Acest curs a fost foarte util si interesant pentru mine ca parinte al unui copil cu autism. Aici am invatat mai multe despre autism si tehnicile de lucru care imi sunt folositoare pentru a-mi ajuta copilul. Va multumesc!

Lungu Radita Parinte July 21, 2013

Ma bucur mult ca am avut ocazia de a participa la acest curs pentru ca aveam multe intrebari si nu le gaseam raspuns.   Acum imi este mai usor sa-mi inteleg fetita care are autism.

Ana Maria Gherman Psiholog in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati July 21, 2013

Am participat cu placere la acest curs, am ramas fascinata de tehnicile care pot fi abordate, de maniera in care acestea  pot ajuta, daca acestea sunt aplicate in mod organizat, personalizat si ca persoanele  cu autism pot invata mai mult sau mai putin toate lucrurile in functie de dotare si de gradul de afectare. Am aflat ca sunt sanse pentru copii cu autism si pentru parintii acestora ca sa lupte pentru ei, acum cand nu este prea tarziu, ca se pot obtine achizitii mai mari sau mai mici in orice perioada a vietii acestora.

Chirica Mioara Psiholog clinician - DGASPC Galati July 21, 2013

Ma bucur ca am ales sa urmez acest curs. Stilul de prezentare si abordare a cursului de catre domnul Mitasov prin imbinarea teoriei cu practica a facut ca participarea sa fie placuta si de un real folos .
Felicitari tuturor celor care s-au implicat si au contribuit la realizarea acestui curs!

Diaconu Vasilica Profesor psihopedagogie speciala - SAM "PP Neveanu" Galati July 21, 2013

Acest curs este un pas foarte important din multitudinea de pasi necesari pentru o buna pregatire de specialitate.

Gheorghe Gabi PROFESOR PSIHOPEDAGOG - C.S.E.I., BRAILA July 21, 2013

Cursul de autism mi-a oferit oportunitatea de a intelege mai bine problemele cu care se confrunta zilnic persoanele cu autism, dar mai ales familiile acestora pentru care am tot respectul. Multumiri celor care au organizat cursul si domnului profesor!

Magdalena Zemeleaga Psiholog - Campulung Muscel July 21, 2013

Un curs complex care abunda in informatii, exemple concrete si demonstratii practice, un curs care te ajuta in munca de decriptare a misterelor ce tin de universul autist !

Costea Constanta Medic primar imagistica medicala - Spitalul Judetean de urgenta Braila July 21, 2013

Desi sunt medic intr-un spital de urgenta si nu am tangenta directa cu patologia descrisa de persoanele cu autism, am decis sa urmez acest curs tocmai pentru a-mi lamuri niste notiuni care nu imi erau clare. Apreciez stilul concis si bine documentat al cursului, bogatia de informatii si profesionalismul domnului prof. Mitasov.
Consider ca pentru profesionisti si pentru parinti este absolut necesar sa urmeze un astfel de curs.

Oana Teodoru Psiholog - Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neuro-Psihic Slobozia July 21, 2013

Suntem oameni printre oameni. Ar fi de folos tuturor sa avem informatii despre Autism. Unii zic ca “pana nu treci prin asta nu sti ce inseamna”. Sunt altii insa care “n-au trecut prin asta” poate, dar stiu, pentru ca s-au informat, au vazut, au inteles, au simtit, au invatat. Acum, acesti oameni, specialisti sufletisti si pasionati, precum psihoterapeutul Tudor Mitasov, se straduiesc sa ne invete ce este autismul, cum sa luptam cu aceasta afectiune, cum sa intelegem lumea persoanelor afectate de aceasta maladie. Va multumim!

Simonfi Ildiko Parinte July 21, 2013

Numele meu este Simonfi Ildiko si sunt mama lui Robert 25 de ani, copil cu autism. Personal am incercat multe cai alaturi de fiul meu, in gasirea unor solutii spre ameliorarea deficientei sale.
Privind cursul care s-a desfasurat pe perioada 2011-2012 in Arad, doresc sa imi exprim entuziasmul si multumirile mele, pentru bagajul de informatii pe care l-am primit si pentru aportul sau in viata noastra de familie.
Cu aceasta ocazie am avut prilejul sa inteleg mai bine felul in care este recomandabil sa conlucram cu persoanele cu autism.
Felul in care a fost cursul structurat, m-a facut sa inteleg punctual, diversele problematici care pot aparea in cazul acestei deficiente.
De asemenea, acest curs m-a ajutat sa ii fac o mai buna evaluare a stadiului fiului meu.
Mutumesc din suflet domnului Mitasov pentru efortul depus si daruirea cu care s-a implicat in predarea acestui curs.

Georgeta Raduta Prof. psiholog - Scoala cu cls. I-VIII Nr. 3 Slobozia, Ialomita July 21, 2013

“Semeni fapte bune si culegi deprinderi, semeni deprinderi si culegi un caracter, semeni caracter si culegi un destin” (Proverb chinezesc)
Cu ocazia parcurgerii acestui curs am dobandit competente practice in lucrul cu copilul autist si cu copilul cu sindrom Down. La randul meu, eu ma consider un specialist implinit deorece dupa finalizarea acestui curs pot spune ca stiu concret cu ce sa incep abordarea autismului.

Cucu Angelica Nicoleta Psiholog - D.G.A.S.P.C. Ialomita July 21, 2013

Cu ocazia parcurgerii acestui curs minunat, am invatat sa evaluez si sa diagnostichez corect autismul sub multiplele lui forme, am invatat sa lucrez secvential cu ajutorul terapiilor specifice de recuperare ale autismului (ABA, TEACCH).
Multumesc domnului lector psih. Tudor Mitasov ca a facut posibil derularea acestui curs la Slobozia si sunt fericita ca am participat in calitate de cursant.

Ionut Catalin Vascu Psiholog - Ploiesti-Prahova July 21, 2013

Cursul mi-a oferit sansa de a invata tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia. Un curs deosebit si foarte interesant, cu o tehnica de lucru care se potriveste foarte bine atat persoanelor autiste cat si celor nonautiste. Multumesc.

Catalina Meirosu Psiholog - Societate Civila Profesionala de Psihologie - Ploiesti July 21, 2013

Dupa finalizarea acestui curs, cred ca cele mai potrivite cuvinte pentru a-l descrie sunt:
complexitate, claritate, eficienta, teorie insotita de exemple din practica si mult suflet…
Va multumesc, domnule profesor Mitasov, pentru entuziasmul cu care ati imparasit din experienta dvs.

Nicoleta Adet Prof. metodist, psihopedagog - Centrul Scolar Special, Ploiesti July 21, 2013

Este unul dintre acele cursuri care te formeaza, in primul rand, nu doar te informeaza. Acest plus s-a datorat formatorilor care sunt practicieni, nu doar teoreticieni…si acest aspect este foarte important!

Dickemann Ionita Georgeta Profesor logoped - Centrul Scolar Special, Ploiesti July 21, 2013

Este un curs in cadrul caruia am deprins tehnici si metode concrete de lucru.
Cursul mi-a dat posibilitatea de a-mi structura si completa cunostintele dobandite dar si de a intelege mai bine tainele autismului.
La scoala, dar si la o asociatie unde sunt voluntar de 15 ani , lucrez cu foarte multi copii cu autism si pot spune ca acum am o baza solida de care ma folosesc in activitate. Filmuletele cat si activitatile practice oferite de Domnul Profesor Mitasov mi-au oferit oportunitatea de a intelege mai bine teoria impletita cu practica.

Ioana Iuliana Lixandru Profesor itinerant /de sprijin - Centrul Scolar Special, Ploiesti July 21, 2013

Cursul de Autism si sindrom Down, desfasurat la Ploiesti reflecta nevoia acuta a profesionistilor din domeniul educational de a se specializa. Prin acest curs am reusit sa patrund intr-o lume aparte, deseori neinteleasa si etichetata de normele sociale. Multumesc domnului profesor Tudor Mitasov, care a  imbinat din punctul meu de vedere, exceptional partea teoretica cu cea practica. Pentru specialistii din domeniul educatiei, si nu numai, recomand sincer acest curs.

Mihaela Iancu Psihopedagog - Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap - Slobozia July 21, 2013

“Ma ingrijoreaza numarul alarmant de copii cu afectiuni din spectrul autist si gandul ca foarte putini reusim sa ii intelegem si sa comunicam cu ei. Aceasta m-a determinat sa ma informez cat mai mult pe tema autismului.
M-am folosit de carti de specialitate, reportaje, diverse cursuri si conferinte, insa cel mai mare ajutor l-am primit in cadrul cursurilor tinute de domnul profesor Tudor Mitasov, care, pe langa o baza teoretica bine structurata, mi-a oferit multe exemple practice concludente. De asemenea mi-a intarit convingerea ca putem ajuta acesti copii speciali numai dupa o buna evaluare a cazului si o planificare corespunzatoare a procesului de recuperare si integrare sociala a autistului.”

Salomea Muscan Profesor itinerant Centrul Scolar ARAD July 23, 2013

Am ramas impresionata de modul deschis in care s-a lucrat, interactiv 100%. E drept, am avut si avantajul unei grupe de cursanti extraordinari!

La finalul acestui curs, parca nu-mi venea sa cred ca acesta tocmai s-a incheiat…
Multumesc, domnule profesor, pentru informatiile pe care ni le-ai oferit tuturor si sper ca in curand ne vom vedea la un alt curs.

Elena Laura Fulop Parinte - Targoviste, jud. Dambovita July 23, 2013

Am participat la cursurile dlui. profesor Tudor Mitasov, in calitate de mamica a unui copil cu autism infantil si hiperkinezie in varsta de 10 anisori! Cursurile sunt excelente, explicite si de un real folos! Si profesorul este foarte bun si extrem de profesionist in munca dumnealui. Felicitari! Eu si Dani va multumim!

Roxana Gabrian Psiholog - Arad July 23, 2013

Inainte de a participa la cursul domnului lector Mitasov, mi-a fost oferita sansa de a lucra cu copii autisti. Am descoperit aceasta latura a omenirii cu atat de multe nevoi. Acum, dupa ce am participat la acest curs, cunostintele mele despre autism si metodele de lucru mi s-au structurat si organizat in minte. Acum totul este mai logic si mai concret. A fost un curs unde teoria si practica s-au imbinat perfect. Pe aceasta cale, multumesc domnului lector Mitasov pentru daruirea cu care ne-a impartasit toate informatiile, pentru toate explicatiile atat de prompte si accesibile, pentru implicarea si profesionalismul dovedit. Recomand cu mare Incredere participarea la acest curs!

Ioana Buzatu Profesor de sprijin itinerant - CSEI Arad July 23, 2013

Superioritatea acestui curs fata de alte cursuri de formare urmate consta in accentul pus pe partea practica. Tehnicile de interventie descrise au fost demonstrate prin filmulete si in cadrul modulului de lucru cu copiii.  In plus, cursul a fost sustinut cu mult profesionalism. Va multumesc !

Emilian Neta-Pintescu Vicepresedinte al Asoc: "AUTISMUL - UN VIITOR MAI BUN" - Mun. Arad July 23, 2013

Pentru a intelege autismul in complexitatea sa este nevoie de a invata permanent si de a te forma pe tine ca individ ca sa poti fi capabil sa oferi ajutorul celor care au atata nevoie de tine – pentru ca ei doresc sa se deschida dar nu stiu cum sa o faca.
Am avut placerea sa cunosc un om care a reusit sa arda pentru noi si sa inteteasca flacara cunoasterii intr-o maniera plina de profesionalism si seriozitate inca de la prima intalnire. Terapia nu se invata citind un curs ci participand la el ora de ora ca sa poti intelege fiecare etapa si metoda de lucru, altfel intregul nu poate fi complet.

Magdalena Dan Profesor de sprijin - Scoala Speciala nr.2 Ploiesti July 23, 2013

Cand a inceput cursul la noi in oras, m-am gandit ca nu-mi va folosi prea curand, avand in vedere ca nu lucrez cu copii autisti….dar cum nimic nu este intamplator si degeaba…. la 2 luni de la inceperea orelor….a venit in programul de sprijin Teo, un baietel dragut, autist. Cursul mi-a placut pentru faptul ca este bine strucurat, la obiect, fara multa teorie , practic. Acum….sa trecem la treaba, sa punem in practica!!!! Succes D-lui profesor in munca de apostolat!!!

Cristina Neta-Pintescu Director Executiv Asoc. "AUTISMUL - UN VIITOR MAI BUN" - Mun. Arad July 23, 2013

Imi place sa cred ca la Arad, odata cu venirea d-lui lector Tudor Mitasov, s-a creat o oportunitate pentru cei care doresc cu adevarat sa cunoasca, sa inteleaga si sa se desavarseasca intr-un domeniu atat de serios si complex cum este autismul.
Dorim din suflet sa-l avem din nou alaturi de noi, sa aiba si altii aceasta sansa de a cunoaste un profesionist care iti ofera informatia dar ti-o si transpune in practica intr-un mod de lucru inedit fara sa cunoasca persoana, reuseste sa creeze un mijloc de comunicare inca de la primul contact cu aceasta.
Modulul cu copiii incununeaza succesul acestui curs iar informatia cimenteaza, solidifica si implementeaza in sufletul fiecarui participant la curs, dorinta de a deveni mai bun pentru a putea invinge carapacea autista.
Ma inclin, cu consideratie, in fata fortei, daruirii si profesionalismului “Omului Tudor Mitasov” care a reusit prin vointa si putere de munca sa impartaseasca cunostintele domniei sale tuturor acelora care au dorit sa-l asculte dintr-un capat al tarii pana la celalalt. Am devenit mai bogati si mai inobilati sufleteste, acest lucru vi-l dorim si voua, dragi cititori si cautatori de solutii, in a va ajuta copiii in impas. Nu ezitati si dati-va o reala sansa. Cursul este o adevarata investitie atat pentru dvs. cat si pentru cei care au nevoi.

Georgiana Stefania Petre Psiholog July 23, 2013

Cursul  a  fost o experienta minunata.  Admir devotamentul  si profesionalismul lectorilor. In Romania soarta copiilor cu autism este pecetluita de nestiinta, ignoranta si  indiferenta. Acest curs este exact ceea ce au nevoie atat  terapeutii cat si copiii cu autism  pentru rezultate optime.

Iuliana Bortescu Asistent social - DGASPC Dambovita, Targoviste July 23, 2013

Participarea la acest curs mi-a oferit sansa de a afla multe informatii despre copilul / adultul cu autism, despre terapiile comportamentale si modalitatile de lucru adecvate copiilor cu autism.
Multumesc domnului Mitasov pentru efortul depus si daruirea cu care s-a implicat in predarea acestui curs.
Felicitari domnului Mitasov pentru profesionalismului de care a dat dovada pe tot parcursul cursului.

Fundeanu Veronica Profesor Invatamant Preprimar - G.P.P Fetesti, Ialomita July 23, 2013

Daca vom dori sa intelegem cu adevarat un copil autist si sa-l ajutam in acelasi timp, trebuie sa ne privim mai intai pe noi insine ca pe o parte componenta a comunitatii in care trebuie sa traiasca si mai apoi pe el ca pe un copil imperfect in atingerea performantelor sociale, dar perfect in  “unicitatea” lui.

Mia Dragoi Profesor Invatamant Preprimar - Fetesti-Ialomita July 23, 2013

“Dumnezeu ne-a creat pe toti, fiecare intr-un mod unic sa ne completam unul pe celalalt”.
Achizitiile de pana acum imi vor completa abilitatile dobandite in cariera didactica pe un nou traiect. Multumiri domnului Mitasov care m-a invatat sa observ cu adevarat minti derutate din jurul meu. Percep altfel lumea.

Eugenia Dobre Profesor Invatamant Preprimar - G.P.P - Fetesti, Ialomita July 23, 2013

Lucrand impreuna ca o mica echipa, am reusit sa gasesc un echilibru care imi este necesar si foarte important in munca de zi cu zi. Am avut de potrivit multe piese de puzzle pe tot parcursul acestui curs, iar claritatea cu care mi-a fost transmisa informatia m-a ajutat sa reusesc sa imbin corect aceste piese.
Autismul este “O Lume Speciala”, in care nu poti sa patrunzi doar cu o baza teoretica de aceea lucrul direct cu copii cu autism la orele de curs mi -a dat sansa sa vad pe “viu” cam cum este bine sa procedam atunci cand suntem in timpul unui program de terapie.
Pentru toate acestea ii multumesc domnului profesor Mitasov.

Daniela Stoica Referent - DGASPC Dambovita, Targoviste July 23, 2013

Parcurgand acest curs, am reusit sa inteleg aceasta lume necunoscuta a copiilor autisti. Cursul este foarte bun, iar cunostintele dobandite pe parcursul lui mi-au clarificat multe din tainele autismului, intrebarile fara raspuns si-au gasit o explicatie datorita unui om exceptional, prof. Tudor Mitasov care, imbinand teoria cu practica ne-a transmis informatii foarte clare despre aceasta lume necunoscuta inca…autismul.

Novac Nicoleta Director educativ - SC Dominion Line. SRL, Fetesti July 23, 2013

Prin intermediul cursului am cunoscut realitatea autismului ,am inteles lumea lor, a autistilor, o lume necunoscuta multora dintre noi. Un curs bine organizat de catre profesori cu experienta, explicit, care te face sa vii cu multa placere. Ma bucur ca acum, cu ajutorul cunostintelor dobandite, pot ajuta si eu copii care se confrunta cu aceasta boala.

Marcela Tudor Psiholog - Cabinet individual de psihologie, Slobozia, Ialomita July 23, 2013

Un curs deosebit sustinut de domnul lector Tudor Mitasov, in care, am invatat metodele psihoterapeutice de interventie specifica asupra copiilor cu autism, ne-au fost prezentate tehnicile si strategiile de aplicare, facandu-ne sa intelegem mai bine lumea lor, o lume necunoscuta si neinteleasa multora dintre noi.

Daniela Oproiu Psiholog - D.G.A.S.P.C Ialomita July 23, 2013

 “Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, iar persoanele cu autism de pe o alta planeta…”. Acestea au fost cuvintele cu care d-nul Tudor Mitasov a inceput “calatoria” spre “o alta planeta…” spre o alta lume… o lume a lor, a persoanelor cu autism. Pe parcursul “calatoriei” atat de fascinante, am reusit sa decriptez aceasta lume bizara, necunoscuta, despre care aveam o multime de curiozitati, despre care am dobandit informatii clare, tehnici de lucru utile, exemple concrete, demonstratii “pe viu” ale lucrului impreuna cu copilul cu autism si toate acestea gratie cursului sustinut cu maiestrie si profesionalism de catre d-nul Tudor Mitasov. Multumesc pentru aceasta experienta inaltatoare!

Mariana Neacsu Psiholog - D.G.A.S.P.C. Ialomita July 23, 2013

Din punctul meu de vedere, acest curs a avut doua zone asupra carora a actionat: una, reprezentata de dimensiunea teoretico-practica, imbogatita prin informatiile extrem de bine structurate, furnizate cu mare profesionalism de catre domnul psih. Tudor Mitasov, cealalta, de dezvoltare personala, intrucat m-a determinat sa-mi evaluez aptitudinile.
De aceea, vreau sa multumesc domnului Mitasov pentru aceasta experienta, un profesionist cu mari calitati pedagogice si terapeutice, avand capacitatea de a forma si transforma pe cei cu care interactioneaza, de a gasi cea mai adecvata cale prin care sa transmita continutul vizat!

Claudia Nicoleta Rimbu Referent - DGASPC -Targoviste ,Dambovita July 23, 2013

Participind la acest curs, am patruns in lumea necunoscuta a copiilor autisti. Cursul este exceptional. Cunostintele ce le-am dobandit pe parcursul lui m-au  facut  sa inteleg  necunoscute din tainele autismului, intrebarile fara raspuns si-au gasit o explicatie datorita unui om extraordinar, prof. Tudor Mitasov care, imbinand teoria cu practica, ne-a transmis informatii foarte clare despre aceasta lume necunoscuta inca…autismul.

Aura Bayhan Director Executiv - Societatea Saba Trading and Consulting srl - Bucuresti July 23, 2013

Se poate sa-ti doresti sa schimbi meseria dupa 30 de ani si sa-ti gasesti o alta chemare?
Da! Cu o buna motivatie si posibilitatea de a urma cursurile de autism ale domnului profesor Mitasov.
Am invatat nu numai tehnicile si metodele practice de interventie asupra persoanelor cu autism dar si modul in care ai nevoie sa o faci: cu autoritate, demnitate, rabdare, perseverenta, determinare si curajul de a invinge frica de esec.
De aceea, pentru mine, cursul a fost si un mod de a ma cunoaste mai bine.

Tanase Ionela-Alexandra Parinte - Targoviste, jud. Dambovita July 23, 2013

In calitate de parinte al unei fetite diagnosticate cu autism atipic, tin sa-i multumesc domnului profesor Tudor Mitasov si colaboratorilor dumnealui pentru excelentul mod de a preda acest curs. Toate informatiile prezentate, mi-au fost foarte utile in lucrul cu fetita. Sfatuiesc toti parintii sa participle la acest curs. Eu si intreaga mea familie va multumim!

Nadia Adina Simionescu Psiholog - DGASPC -Targoviste, Dambovita July 23, 2013

Apreciez acest curs la superlativ. Va recomand sa il urmati. Recomand atat parintilor de copii cu acest diagnostic cat si celor ce lucreaza in invatamantul special cat si normal. D-lui Profesor multumim pentru cele impartasite la orele de curs.

Mariana Manda Asistent social - DGASPC - Dambovita, Targoviste July 23, 2013

Acest curs mi-a oferit posibilitatea de a dobandi informatii interesante si utile despre modul de lucru cu copiii cu autism care probabil pe viitor imi vor fi de mare folos. Multumesc domnului profesor Tudor Mitasov.

Raluca Gabriela Burtescu Inspector - DGASPC -Targoviste ,Dambovita July 23, 2013

Mi-a placut foarte mult ceea ce am invatat la acest curs, o experienta unica, ce cu siguranta ma va ajuta intr-un viitor apropiat.
Felicitari d-lui Mitasov pentru profesionalismul de care a dat dovada pe toata perioada cursului si profesionalistilor cu care colaboreaza.

Bianca Schumacher Director - Gradinita Ray Kindergarten - Stefanesti, Arges July 23, 2013

Un curs extraordinar pe care l-am asteptat cu nerabdare in fiecare luna si care mi-a deschis noi perspective asupra educatiei si a integrarii copiilor cu dizabilitati in scoala de masa. Multumesc pentru curs si pentru viziunea pe care m-ati ajutat sa mi-o formez.

Monalissa Porojan Stefan Profesor - Gradinita Ray Kindergarten - Stefanesti, Arges July 23, 2013

Fiecare curs a reprezentat o experienta noua, o usa deschisa spre intelegerea celor care traiesc intr-o lume stramta si rece, a celor care sunt diferiti. Iar domnul lector Tudor Mitasov a facut, prin cursul sau, ca usa inspre lumea autistilor sa aiba o clanta, iar noi sa stim unde se afla ea. Multumiri si toata recunostinta mea.

Cristina Sava Manager RU - SC Top Auto Grup srl Brasov July 23, 2013

Ma bucur nespus pentru ca am ocazia sa va transmit starea de confort pe care am descoperit-o deslusind alaturi de colegii mei si indrumati de dl. profesor Tudor Mitasov, lumea plina de mister si greu de inteles, a oamenilor cu tulburari din spectrul autist.
M-as bucura si mai mult, daca am face sa fie auzit glasul nostru, alaturi de zgomotele stereotipice ale persoanelor cu autism, pentru a schimba mentalitati si sa incepem sa transformam societatea noastra intr-o societate permisiva, toleranta si deschisa catre toate persoanele cu deficiente.
Va multumesc ca existati si pentru lucrurile minunate pe care le faceti.

Anca Elena Nistor Educatoare - Gradinita Nr.26 Brasov July 23, 2013

Cand am inceput acest curs, ideile mele legate de ce inseamna autism erau precum un puzzle amestecat. DE CE, CUM, CAND, UNDE, CINE  erau  intrebari care imi perindau prin minte fara raspuns. Astazi, spun cu certitudine ca tot puzzle-ul l-am facut fara probleme , primind raspunsul la intrebari de la cine altul decat de la distinsul  profesor Mitasov. Cu profesionalismul  si abilitatea extraordinara de a comunica, dl Mitasov a reusit  sa ma aduca in lumea  pe care eu nu o cunosteam si  nu o intelegeam pana acum.

Anda Roberta Vrabete Profesor de limba franceza - Liceul Tehnologic Silvic "Dr.Nicolae Rucareanu" - Brasov July 23, 2013

Acest curs a fost interesant, caci am combinat partea teoretica cu cea practica. Un lucru benefic pentru mine, caci m-a ajutat sa inteleg mai bine cum sa lucrez cu copii si adultii cu autism, Down, etc

Utrecht van Maria Pedagog (voluntar) - Centru de zi Rafael - Codlea July 23, 2013

Prin cursul acesta am invatat cum sa lucrez cu Ionut, care are autism si un nivel  mental scazut. Rezultatele sunt vizibile: in ultimii ani, Ionut a facut un progres mare in dezvoltarea lui. Acesta a deschis si ochii parintilor lui, care au realizat ca: “Ionut are intr-adevar un handicap, dar poate sa invete la nivelul lui de intelegere.”

Antonia Domokos Sef Receptie - Hotel Predeal Comfort Suites July 23, 2013

Am ales acest curs deoarece doresc sa profesez in domeniu. Mi-a fost foarte util pentru ca m-a ajutat sa descopar si sa inteleg lumea persoanelor cu autism, am invatat tehnici practice de interventie si metode de evaluare .
Modul de abordare si informatiile primite mi-au dat incredere sa merg mai departe pe calea pe care am ales-o.

Mihaela Pricop Masterand Resurse umane in educatie - Universitatea Transilvania din Brasov July 23, 2013

Acest curs ma ajutat sa inteleg mai bine lumea diferita a autismului ce abia incepe a fi descoperita. Mi-a placut ca informatiile au fost bine structurate si cred ca mereu avem cate ceva de invatat. Si apoi teoria si practica sunt imbinate cu spor si folos in cadrul cursului de pedagog in terapie comportamentala. Cred ca este foarte folositor acest curs atat persoanelor care vor sa lucreze sau deja activeaza in domeniile pedagogie, sociologie, psihologie, medicina si alte arii umane. Succes tuturor!

Iuliana Alisa Mironescu Analist Resurse Umane - S.C. AVINTUL GHETAU S.N.C. VASLUI July 23, 2013

A fost un curs care a raspuns nevoilor mele de formare. Mi-a oferit multe informatii despre ce este autismul si care sunt metodele de lucru cu persoanele cu autism. Sper sa pot face fata solicitarilor viitoare pentru a fi un sprijin real al familiilor care au un copil autist. La nivelul orasului in care lucrez  sunt destul de multe astfel de cazuri, motiv pentru care formarea este un plus in domeniu. Metodele de terapie comportamentala sunt benefice atunci cand lucrezi cu copii putin “altfel”. Atmosfera a fost una de lucru care a facilitat invatarea iar formatorul, profesorul Mitasov a fost deosebit de adaptat si explicit, astfel incat pot spune ca am invatat foarte multe.

Roxana Nicola Profesor - Lic.Dimitrie Cantemir, Iasi July 23, 2013

Daca de la Antoine de Saint Exupery am invatat ca pot sa gandesc limpede doar cu inima,de la dnul Tudor Mitasov am invatat,printre atatea altele,despre importanta comunicarii totale la autisti. Daca timpul emiterii mesajului e adecvat,copilul are timp sa se gandeasca mai mult la sarcina, deci sa o realizeze corect. Am mai invatat ca sentimentul de curaj nu exista, ca acest sentiment e drumul parcurs prin frica pana la atingerea obiectivului.
De asemenea, dnul Mitasov m-a ajutat sa-mi amintesc de faptul ca presiunea in comunicare inhiba.
Ii multumesc dnului Mitasov si celor 2 colaboratori intalniti de-a lungul cursului!

Stachie Axinia Profesor de sprijin - Scoala Gimnaziala Speciala July 23, 2013

Prin intermediul acestui curs, etapa cu etapa, am aflat informatii, am insusit tehnici de lucru, am invatat ce este comunicarea totala prin solicitarea tuturor simturilor, am invatat sa cream mesaje concrete – toate acestea, pentru a depasi cu succes barierele dintre copiii autisti si noi. Scopul principal este sa le cream autonomie, integrare in invatamantul de masa si in societate.
Multumiri domnului psihoterapeut Tudor Mitasov, adevarat profesionist, cu deschidere in a ne impartasi din experienta domniei sale!

Diana Chilici Parinte - localitatea Hudesti, judetul Botosani July 23, 2013

Placut impresionata in urma acestui curs, mi-au fost de mare folos toate cursurile si  explicatiile date de domnul profesor Mitasov Tudor, putandu-le aplica asupra copilului meu care sufera de acest sindrom, autism! Multumiri deosebite pentru sfaturi si pentru tot ce apartine de acest curs ajutator!

Alexandra Grigoras Psihopedagog si manager de proiect - Fundatia Filantropica FARA Romania , Suceava July 23, 2013

Mi s-a parut o idee buna inca de la inceput ca parintii sa aiba posibilitatea de a participa la un astfel de curs si nu doar specialistii care lucreaza cu copii cu nevoi speciale. Cursul la care am participat 1 an de zile  nu a contribuit doar la dezvoltarea mea profesionala, ci a avut impact si in dezvoltarea personala. Exemplificarile practice si abundenta de informatii teoretice m-au ajutat sa aplic mai bine si  corect metodele de lucru in cadrul centrului unde lucrez cu copii cu TSA.

BASTECKY (cas. SCHIOPU) ALEXANDRA Profesor psihopedagog - Scoala Speciala Gimnaziala "Maria Montessori", Bacau July 23, 2013

Cand am aflat despre existenta acestui curs nu eram convinsa daca sa particip si eu, mai ales ca sunt din Bacau, iar cursul s-a tinut la Iasi. M-am gandit ca va fi destul de solicitant, dar acum, dupa finalizarea celor 12 module pot spune oricui ca a meritat efortul depus: am aflat multe informatii cu caracter practic, care altfel erau imposibil de insusit. Am putut asista la lucrul efectiv cu copiii ce prezinta tulburari din spectrul autist, ceea ce a fost de un real folos pentru mine. Daca nu as fi participat la acest curs nu m-as fi simtit niciodata pregatita sa lucrez cu acesti copii speciali. Acum pot aplica cu incredere tehnicile si metodele de lucru ce mi-au fost prezentate in cadrul cursului, atat la copiii cu tulburari din spectrul autist, cat si pentru cei cu sdr. Down si deficienta mintala severa. Pe parcursul cursului am avut si posibilitatea de a achizitiona o serie de carti in domeniu, foarte utile in formarea mea profesionala.
Sunt recunoscatoare persoanelor ce mi-au recomandat participarea la acest curs si in mod special domnului profesor Mitasov.

Danalache Julieta Ionela Parinte - Suceava July 23, 2013

Ma numesc Danalache Julieta Ionela,sunt din Suceava si sunt mama unui baietel de 6ani cu autism sever. M-am inscris la cursul de autism deoarece cu toate ca m-am documentat in ceea ce priveste boala cat si terapia ce se aplica,erau lucruri care nu-mi erau clare sau pe care nu le-am inteles in ceea ce priveste modul de a ma comporta sau a lucra cu copilul meu. Pe parcursul cursului am aflat mai multe informatii pe care nu le stiam cat si pasii care trebuiesc parcursi atunci cand lucrezi cu un copil cu autism, cat si greselile pe care le-am facut in modul de lucru. Ca parinte incerci sa aduni cat mai multe informatii pentru a putea sa-ti ajuti, sa-ti inveti si sa-ti intelegi copilul, pentru ca in viitor sa aiba posibilitatea de a face anumite lucruri singur.
Mie mi s-a parut un curs interesant din care am invatat foarte multe si pe care il recomand si altor parinti.

Tatiana Pantiru Psiholog - Fundatia "Ajuta" Iasi July 23, 2013

Cursul de autism are o structura complexa , cuprinzand : Terapia ABA, Terapia PECS, evaluare , diagnostic si diagnostic diferential, adica, acel areal de cunostinte de care are nevoie un profesionist, pentru a lucra judicios cu persoanele aflate in acesta situatie. Toate acestea , coroborate cu exercitii practice de lucru cu copii cu autism, duc la o buna aprofundare si formare profesionala. Aceasta invatare experentiala aduce plus-valoare cursului, pentru ca am invatat nu doar analiza comportamentala ci si tehnici de lucru.
Apreciez seriozitatea si profesionalismul formatorilor.

Adriana-Elena Craciun Profesor logoped - Centrul Logopedic Interscolar Iasi (CLII) July 23, 2013

Consider acest curs ca fiind foarte util tuturor persoanelor implicate in activitatea pedagogico-terapeutica a copiilor / tinerilor cu tulburari din spectrul autist.
In mod deosebit, la acest curs, am apreciat atat caracterul interactiv al sedintelor cat si justa imbinare a dimensiunii teoretice cu cea aplicativa (constand in demonstratii diverse de lucru cu copiii cu TSA.
Pertinenta cursului rezida si in faptul ca domnul profesor Tudor Mitasov ne-a pus la dispozitie un set de pictograme si scale de evaluare pentru autism, cu exemplificari si detalieri semnificative privind utilizarea acestora.
Deosebit de folositoare pentru practica curenta au fost informatiile furnizate, cu referire: la site-urile din domeniu si la bibliografia de referinta; in plus, am apreciat faptul ca ni s-a oferit facilitatea de a achizitiona, la sedintele respective, lucrarile recente din domeniu si de a viziona documentare si filme de lung metraj vizand variate strategii, metode si instrumente terapeutice, respectiv aspecte inedite din viata persoanelor cu TSA.

Adelina Ramona Stefan Profesor psihopedagog - Colegiul Tehnic "Ion Holban" Iasi July 23, 2013

Participarea la cursul d-lui Mitasov a fost un mare castig pentru mine. Imbinand teoria cu practica, clasicul cu modernul ne-a oferit tehnici, strategii si mijloace practice de interventie specifice persoanelor cu autism. Cursul este foarte bine structurat iar materialele prezentate sunt de un real folos. Multumiri domnului profesor pentru fereastra deschisa spre aceasta lume a persoanelor cu autism!!!

Liliana Radulescu Psihoterapeut - O.N.G. BETTER Iasi July 23, 2013

Inainte de a participa la acest curs, stiam ca persoanele cu tulburari din spectrul autist trebuie ajutate; acum stiu si cum. In cadrul acestui curs COMPLET si  COMPLEX, INTERESANT si INCITANT, am invat›at metode de diagnosticare corecta, metode si tehnici de intervent›ie adecvate, absolut necesare pentru o abordare corecta, profesionista, cu maxima eficient›a. Consider ca acest curs, bine fundamentat stiint›ific, bine structurat si deosebit de bine prezentat de dl.Mitasov, poate fi extrem de util, atat specialistilor, cat si familiilor ce au responsabilitatea cresterii, ingrijirii si educarii unei persoane afectate de autism.

Nan Ileana Profesor itinerant/de sprijin - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, Arad July 23, 2013

Acest curs a fost foarte bine structurat, atat teoretic, cat si practic. A fost o experienta din care am avut multe de invatat, iar domnul Mitasov a dat dovada de maiestrie spre a ne indruma in descifrarea tainelor autismului.

Psih. Clin. Spec. Alis Chivu Director Executiv - Asociatia " Noi si Ceilalti" Arad, Romania July 23, 2013

Acest curs mi s-a parut a fi foarte bine structurat, practic si extrem de util prin prezentarea unei cazuistici bogate, cu multiple exemple ancorate in realitate. Informatiile, exemplele si discutiile au depasit cu mult asteptarile, aspect extrem de benfic pentru cursanti. Abordarea deschisa a formatorului a deschis setea de aprofundare a notiunilor discutate.

Bocsa Ciprian Rasvan Profesor Psihopedagog - SCOALA SPECIALA "€žRAZA DE SOARE"€ ARAD July 23, 2013

A fost onoarea mea saƒ pot participa la acest curs, care m-a ajutat mult s™i a contribuit la dezvoltarea mea profesionala. IŽn urma intalnirilor pe care le-am avut, am cunoscut un om dedicat profesiei , faƒcandu-s™i munca cu seriozitate s™i profesionalism. Prin cele auzite s™i invat›ate am reus™it saƒ-mi fac randuialaƒ in minte, fapt ce m-a ajutat saƒ fiu mai eficient in activitatea la clasaƒ.
M-a impresionat sesiunea practicaƒ pe care am avut-o, modul de lucru al profesorului, metodele s™i tehnicile de intervent›ie.
Sunt bucuros caƒ am participat la acest curs, maƒ simt mai implinit s™i mai util atunci cand trebuie saƒ lucrez cu un copil cu autism. Vaƒ mult›umesc pentru tot ce ne-at›i invat›at.

Loredana-Voichita Lacusteanu Profesor psihopedagogie speciala - CSEI Arad July 23, 2013

Cursul pe care l-am urmat, mi-a dat posibilitatea saƒ vaƒd altfel lucrurile. Pe langaƒ informat›iile transmise, prin intermediul copiilor cu care ati lucrat in partea practicaƒ a cursului, mi-at›i oferit exemple caƒ si ei ,,pot”. S™i caƒ acest ,,a putea”, urmat de cat anume, depind intr-o foarte mare masuraƒ de terapeut. Maƒ bucur caƒ am avut s™ansa de a participa la cursul al caƒrui lector at›i fost, si-a dovedit deja utilitatea, iar pe mine m-a faƒcut saƒ maƒ simt dornicaƒ de a afla cat mai multe despre autism, pentru a ajuta acesti copii saƒ se ,,intoarcaƒ” spre noi, cei din jurul lor, pret› de mai multe clipe si nu doar inspre sine.
Totodataƒ, faptul caƒ am putut schimba paƒreri, impresii s™i informat›ii cu persoanele care au participat la curs, colegi s™i paƒrint›i ai copiilor autis™ti, a insemnat foarte mult pentru mine, ca om in primul rand, iar mai apoi ca profesor!

Rus Gabriela Cristina Asistent medical principal - SCJU ARAD July 23, 2013

Multumesc d-lui profesor Mitasov ca ne-a impartasit din experienta dumnealui. Inca din facultate aveam o dilema ,,cum pot sa comunic cu copiii cu autism”. Acum am inteles ca pe acesti copii ii putem scoate din ,,lumea” lor, incepand cu adaptarea noastra la ei. Participarea la curs a fost o experienta interesanta si am gasit raspunsul la multe intrebari din domeniul autismului. Multumesc.

Murgu Diana Invatatoare - Scoala Raza De Soare - Arad July 23, 2013

Un profesor extraordinar, curs de un mare folos. Intr-un cuvant merita participat la el ca nu veti regreta! Multumim, D-le profesor!

Mocuta Leia Mirela Invatatoare - Scoala speciala "Raza de Soare" Arad July 23, 2013

Acest curs nu doar ca mi-a completat cunostintele anterioare ci le-a si ordonat in mintea mea si a adus un suflu nou intelegerii copiilor cu autism.
Pentru mine a fost un castig sa particip. Tehnicile practice au fost explicate cat se poate de simplu si sunt accesibile oricarei persoane interesate. Pana acum e singurul curs la care am invatat cu adevarat ceva. Va multumesc!

Ion Stanica Profesor psihopedagog - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, Buzau September 17, 2013

Lucrand in Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva cu copiii cu dizabilitati, in calitate de profesor psihopedagog, aveam nevoie de mai multe cunostinte teoretice si practice in activitatea terapeutica cu copiii cu autism. Acest curs m-a ajutat sa le pot intelege mai bine problemele si la randul meu sa-i pot ajuta folosind metode si tehnici noi de lucru in munca cu acesti copii. Multumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea si desfasurarea acestui curs.

DRAGU NICOLETA- ATI Psiholog - Buzau September 17, 2013

Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la acest curs unde am invatat multe lucruri care o sa-mi fie necesare. Ii multumesc d-nului profesor Mitasov pentru tot ce aceea m-a invatat si mult succes mai departe. Chiar daca nu lucrez in domeniu pe viitor mi-ar placea sa ajut copiii cu autism.

IRIMIA D. PETRICA Profesor pentru invatamant primar - Scoala Gimnaziala Cochirleanca, localitatea Cochirleanca, judetul Buzau September 17, 2013

Cursul parcurs imi va fi util in activitatea mea didactica, deoarece in ziua de astazi ne confruntam cu tot mai multe cazuri de copii cu autism. Am aflat care sunt etapele programelor terapeutice, in ce ordine se lucreaza si care sunt cele mai bune strategii de lucru. In conceptia mea cursul si-a atins toate obiectivele propuse, imbinand armonios aspectele teoretice cu cele practice (de aplicare a tehnicilor prezentate).

IONEL DANIELA EDUCATOARE LA G.P.P. NR 3 CASUTA FERMECATA BUZAU September 17, 2013

Cursurile de autism, la care m-am inscris pentru perfectionare profesionala, mi-au  deschis portile unui taram necunoscut mie si plin de surprize. Am invatat, pe langa cunostintele de specialitate, ca fiecare om este unic, ca fiecare individ are o structura specialA si fiecare dintre noi datoreaza respect celuilalt.

Nechita Mihaela Profesor pentru invatamantul prescolar special - C.S.E.I.Buzau September 17, 2013

Participarea la acest curs a fost o experienta interesanta si foarte utila. Am invatat atat teoretic, cat mai ales practic, cum trebuie sa lucrez cu copiii ce sufera de autism.
Recomand tuturor, dar mai ales parintilor ce au copiii cu autism, sa urmeze acest curs.
Multumesc domnului Mitasov pentru ca mi-a impartasit si mie din experienta dansului.

Bordei Anca Dana Educatoare - Gradinita Speciala a copiilor cu deficiente de auz din loc. Buzau September 17, 2013

Apreciez ca acest curs mi-a oferit prilejul sa-mi imbunatatesc cunostintele teoretice si sa-mi clarific aspecte specifice pe care nu le stapAneam si, de asemenea, am avut oportunitatea sa cunosc subiecti autisti cu care domnul profesor s-a relationat si ne-a prezentat metode si tehnici de lucru cu acestia.
Concluzionez ca la finalizarea acestui curs mi-am imbunatatit nivelul profesional pe tematica parcursa si am convingerea ca experienta acumulata imi va fi utila in exercitarea profesiei viitoare.

Androne Dorina Asistent social - D.G.A.S.P.C. Buzau September 30, 2013

Consider aceste cursuri utile pentru orice persoana care interactioneaza cu copilul cu autism (profesionist sau parinte). Sunt singurele cursuri in care au fost explicate si prezentate practic tehnici de lucru.  Am beneficiat de suport audio si video si tot ceea ce s-a prezentat la nivel teoretic a fost prezentat practic prin lucrul efectiv pe copilul cu autism in fata cursantilor. Modul de abordare a fost deschis, interactiv, pe intelesul tuturor participantilor. Apreciez seriozitatea si profesionalismul domnului Mitasov. Doresc sa mai particip si la alte cursuri sustinute de catre domnul Mitasov.

Mihai Mia Logoped - Centru de recuperare in cadrul CSCH, numarul 14, Ramnicu Sarat, judetul Buzau September 30, 2013

Mi-a placut acest curs, a fost prezentat intr-o maniera utila, accesibila si imi este util in activitatea ce o desfasor.

Jipa Monica Psiholog - Directia Muncii.- Buzau September 30, 2013

Un curs care ma ajuta la dezvoltarea si insusirea tehnicilor si metodelor de lucru in ce priveste terapiile specifice pentru copiii cu astfel de dizabilitati.

Stere Ramona Profesor psihopedagog - CSEI Ramnicu Sarat judetul Buzau September 30, 2013

Cursul sustinut de domnul Mitasov  are o structura complexa  si impreuna cu exercitiile practice de lucru cu copii cu autism duc la o buna aprofundare si formare profesionala. Aceasta invatare experentiala aduce  un plus cursului, pentru ca astfel am invatat atat analiza comportamentala cat si tehnici de lucru.

Mehedinti Laura Psihopedagog - D.G.A.S.P.C. Buzau September 30, 2013

Cursurile au constituit pentru mine o experienta deosebita pentru ca mi-au completat cunostintele anterioare, informatiile au fost practice si usor de aplicat. Este singurul curs in care tehnicile au fost explicate pe intelesul tuturor participantilor.
Apreciez seriozitatea si punctualitatea profesorului Mitasov, modul de prezentare a fost captivant prin abordarea unor cazuri concrete puse in practica in fata participantilor.
In munca mea interactionez cu copii cu astfel de probleme si ma ajuta foarte mult.
Doresc sa fiu informata si sa mai particip la alte cursuri pe care le veti organiza.

LUMINITA FELICIA RISTEA Medic primar oftalmolog - CMI OFTALMOLOGIE DR COTEA VALENTIN, BUZAU September 30, 2013

In primul rand, cursul de autism al domnului psiholog Tudor Mitasov NU ESTE unul dintre nenumaratele cursuri de tip copy-paste menite sa aduca lectorului bani si notorietate, iar cursantilor o diploma fara acoperire.
Acest curs ESTE rezultatul unor ani de studiu aprofundat si de experienta practica de zi cu zi, ceas cu ceas, intr-un domeniu atat de dificil, atat de cutremurator cum este al autismului.
O imensa recunostinta pentru un psiholog care a renuntat la alte domenii ale psihologiei cu mult mai confortabile pentru a putea ajuta acesti copii.

Coman Adriana Profesor-educator - Centrul Scolar Pentru Educatie Incluziva, Buzau September 30, 2013

Cursul urmat a reprezentat pentru mine o modalitate de a afla noi informatii despre terapia copiilor cu autism si de a intelege anumite aspecte ale comportamentului acestor copii. Experienta obtinuta in urma parcurgerii acestui curs imi va fi de un real folos in lucrul efectiv la clasa.
Va multumesc pentru oportunitatea acordata prin organizarea acestui curs la Buzau.

Minzala Maria Felicia Pedagog de recuperare - DGASPC BUZAU-CSCHS NR 8 September 30, 2013

In urma finalizarii acestui curs mi-am insusit si dezvoltat tehnicile si metodele practice de lucru cu copii autisti si sindrom Down. Am achizitionat pictograme,c arti de specialitate in care sunt descrise metodele practice de interventie scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc.
Va multumesc!

Mariana Cristea Profesor educator- invatamant prescolar - Liceul Special pentru deficienti de vedere Buzau September 30, 2013

Am audiat un curs pe cat de frumos pe atat de interesant, am aflat lucruri noi si acum inteleg mai bine cum se desfasoara activitatile de terapie cu un copil autist. Il recomand tuturor celor care lucreaza cu copiii aflati in dificultate dar si parintilor. Multumesc foarte mult domnului profesor.

Andronescu Marianna Vivien Profesor - C.S.E.I. Rm Sarat September 30, 2013

A fost un curs care a raspuns nevoilor mele de cunoastere si chiar daca lucrez deja cu astfel de copii, experienta profesorului Mitasov a ajutat la imbogatirea bagajului meu de cunostinte, oferindu-mi astfel o alta perspectiva. Atmosfera de lucru, a fost una care a facilitat schimbul de cunostinte intre noi participantii si astfel am parcurs toate modulele cu interes.

Serbanescu Ciprian Asistent social - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau September 30, 2013

Cursul a reprezentat o experienta interesanta, il consider bine structurat, explicit si mi-a oferit posibilitatea de a descoperi strategii si mijloace de interventie pentru copiii cu autism. Multumiri d-lui Prof. Tudor Mitasov si organizatorilor!

Gabriela Tutu Educator specializat - DGASPC Buzau September 30, 2013

Am participat la acest curs cu o deosebita placere este foarte interesant atat din punct de vedere al problematicii autismului cat  si a modului de expunere. Un curs care mi-a ordonat informatiile pe care le aveam si care mi-a oferit multe alte informatii si tehnici de lucru. Il recomand tuturor celor care isi doresc sa ajute persoanele cu TSA si DOWN.

Barac Nicoleta Educator specializat - DGASPC BUZAU September 30, 2013

Un curs deosebit, cu multe informatii utile si clare date de d-l Mitasov, care ne deschide usa spre lumea autista de multe ori neanteleasa. Recomand acest curs tuturor persoanelor care intra in contact cu copii sau adulti cu TSA (educatori, invatatori) si in special parintilor acestora. Multumesc d-lui prof. Mitasov precum si celorlalti doi colaboratori.

Burnichi Oana - Elena Educatoare - G.P.N.Nr.1 ,,Pinochio" Buzau September 30, 2013

Integrarea copiilor cu autism si alte cerinte educative speciale in invatamantul de masa este una din provocarile invatamantului modern. In fata unei astfel de posibilitati mi-am dat seama ca nu as sti cum sa lucrez cu un astfel de copil si ca nu cunosc in profunzime ce este autismul. Pentru a putea intelege ce inseamna integrarea unui astfel de copil  in lumea ,,normala” a fost nevoie sa intru eu in lumea autismului prin intermediul acestui curs. Chiar daca am vorbit mai devreme de doua lumi diferite, totusi autismul este o realitate, o parte a lumii noastre care ne striga: ,,si eu sunt parte din lumea ta, accepta-ma asa cum sunt, fa-ma normal!” Numarul copiilor cu autism este intr-o permanenta crestere si nu se stie cand ne vom lovi dureros de aceasta realitate. Luand in considerare amplitutinea problemei, consider ca acest curs este util nu doar parintilor si cadrelor didactice direct implicate in lucrul cu copiii cu autism si nu numai, ci oricarui om care alege sa nu traiasca in ignoranta.

Maria Tutulan Prof.psihopedagog - CSEI Buzau September 30, 2013

Sunt profesor psihopedagog la o clasa cu copii autisti. Progresul zilnic al copiilor de la clasa, chiar daca pentru cei din exterior infim uneori, este o certitudine pentru mine ca acestia se pot dezvolta si ca noi, specialistii, alaturi de parinti, putem sa-i ajutam.
Multumesc domnului prof. Tudor Mitasov ca a fost mentorul nostrul pe parcursul acestui curs si ne-a oferit informatii de care aveam nevoie, ne-a facut sa intelegem lumea acestor copii speciali, care evident au nevoie de persoane care sa-i inteleaga si sa-i ajute. Ma bucur ca am avut sansa de a participa la acest curs, iar pentru mine este doar un punct de pornire in descoperirea acestei lumi a autistilor. Totodata, la acest curs am cunoscut persoane minunate, care au insemnat si vor insemna mult pentru mine, ca om in primul rand, si ca profesor.

Leutu Violeta Asistent personal - DGASPC Buzau September 30, 2013

Datorita acestui curs am invatat cum sa ma comport, sa-l inteleg si sa-l ajut pe baiatul meu Octavian, care are autism. Recomand cu incredere tuturor parintilor  acest curs si multumesc din suflet domnului profesor Tudor Mitasov.

Diaconescu Mihaela Educatoare - Gradinita cu Program Prelungit Nr.3 Slobozia, Fetesti September 30, 2013

In urma acestui curs nu am invatat doar sa lucram cu copilul autist.
Am invatat sa ne depasim limitele atat in viata noastra de zi cu zi cat si atunci cand lucram cu cei mici. Mi-am dorit foarte mult sa particip la acest curs pentru ca m-am lovit de acest diagnostic crud atunci cand am inceput sa lucrez cu copiii la o clasa normala. Am vrut sa stiu mai multe si asteptarile mi-au fost satisfacute in totalitate de cursurile urmate.
Va multumesc pentru tot ce ne-ati invatat si sper ca si celelalte colege sa aprecieze cat am apreciat eu aceste cursuri.

Nita Ana-Maria Profesor itinerant - CSEI Buzau September 30, 2013

Un curs interesant, bine structurat si prezentat, foarte util persoanelor care vor sa se perfectioneze in terapia copiilor cu autism si sindrom Down.

SERBAN GEORGIANA Profesor psihopedagog - CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA din RM.SARAT, jud. BUZAU. October 9, 2013

Cursul ,,AUTISMUL si SINDROMUL DOWN” a fost foarte interesant de la inceput, deoarece ne-a oferit foarte multe informatii despre persoanele cu autism si sindromul Down, cat si modalitati de interventie, de comunicare in vederea recuperarii si integrarii acestor persoane. Mai mult decat atat in cadrul cursului au fost adusi copii cu autism iar domnul profesor a lucrat cu acesti copii, oferindu-ne tehnici si metode practice de lucru. Au fost prezentate cele mai consacrate tehnici psihoterapeutice de interventie cum ar fi: Give me five, TEEACH, ABA etc.

Pascu Maria-Cornelia Dumbrava Minunata Buzau October 9, 2013

Acest curs mi-a dat posibilitatea sa-mi completez cunostintele acumulate in facultate despre  sindromul Down si autism. Am acumulat tehnici noi si metoade de a lucra cu copii pentru a fii cat mai eficient.  Va multumesc !

Nita P. Luminita Maria Profesor-educator - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Buzau October 9, 2013

Cursul de autism a fost foarte important deoarece am studiat in amanunt autismul (facand aplicatii pe persoane) si modalitatile de lucru pentru o cat mai buna integrare in societate .
Pentru toate cele aflate in cadrul acestui curs ii multumesc domnului profesor!

Ghilinta Maria Asistent social - Spitalul Judetean Buzau October 9, 2013

Participarea la cursul romano – olandez “Autismul si Sindromul Down” mi-a oferit posibilitatea de a-mi insusi informatii utile in activitatea mea de asistent social in spital. Pentru mine au prezentat interes deosebit informatiile privind instrumente de diagnostic si evaluare, diagnostic diferential si tehnici de consiliere a parintilor, informatii pe care le-am primit si de la alte cursuri, dar de data aceasta mi s-au parut cele mai edificatoare.

Iacob Gloria Ana Asistent social - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau October 9, 2013